Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Mot sommarlov och utbytesstudier!

Hej fina läsare!

Nu börjar verkligen terminen att närma sig sitt slut! Det märks så tydligt genom allt som händer i Lund, examenshögtider, alla föreningar som anordnar sina sista möten, och allas sluttentor/redovisningar! Själv är jag redan klar med allt i skolan och sitter på ett tåg till min hemstad Göteborg. Där ska jag spendera 5 veckor innan det är dags att åka till Nya Zeeland och påbörja min termin som utbytesstudent! Can’t wait! Jag kommer att posta inlägg både på Instagram: Lundsuniversitet och Snapchat: Lundastudent, under min termin på University of Auckland i höst! Så håll utkik där!

Detta året har gått så otroligt fort för min del! Hösten spenderade jag till stor del i datalabbet då jag läste 30 hp i GIS (Geografiska Informationssystem). Det var helt klart en av de bästa kurserna under min utbildning och gav mig en bättre förståelse av vad jag vill göra i framtiden! Här är min grupp vid redovisningen av vårt projekt. Då vårt projekt handlade om vinkultur som en motivation till förbättring av vägar i Iran, så bjöd vi på alkoholfritt vin under redovisningen. Vi vann första priset för bästa vetenskapliga poster!

Bästa vinnargruppen!

I höstas fick jag även chansen att vara med på SACO:mässan i Göteborg och träffa flera av er läsare! Så roligt att få ha ett extrajobb som inspirerar och motiverar andra att börja på Lunds universitet!
Utbildningsmässorna fortsatte sedan under våren på flera ställen i Sverige!

På utbildningsmässa i Kalmar!

Under året har jag även fått möjlighet att få en djup inblick i arbetslivet som naturgeograf. Tack vare arbetsmarknadsmässor och lunchföreläsningar som anordnats av både Lunds Naturvetarkår och min hem-institution har jag lärt mig allt från att skriva CV:n till hur otroligt mycket spännande det finns att jobba med! Väldigt givande och utvecklande.

Såklart har det även hunnits med att gå på bal!

Från balklänning till hiking-boots! Vid två tillfällen bar det av till Verkeåns naturreservat i östra Skåne med klassen. Dags för landskapsinventeringar!

Borstakärrs Våtmarker som blivit restaurerade efter att marken använts till skogsbruk!

Tack för att ni hängt med här på bloggen under denna terminen! Jag önskar er fin start på sommaren så hörs vi senare i juni!

/Cecilia

maj 31, 2019

Inlägget postades i

Studentliv

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *