Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Mot gulare tider?

Såhär fint är det i Skåne såhär års 🙂

Nu har det varit kallt i någon vecka – vilket i och för sig har varit bra och gjort att man har blivit väldigt effektiv på pluggfronten. Däremot är det ganska trevligt att stiga ut i solen och fylla på depåerna med D-vitamin under pluggpauserna. Men nu går vi mot varmare tider – vilket försvårar pluggandet för vem vill inte avnjuta mängder av glass och annat gott i solen så fort den tittar fram? Man får helt enkelt hitta en rimlig balans såhär års. 

Ikväll träffades vi centralambassadörer, det vill säga vi som uppdaterar Lunds universitets sociala medier – allt från Instagram, Blogg, Snapchat till vår fantastiska Youtube-kanal, och utvärderade denna terminen. Vi är ett härligt gäng studenter som ska representera alla fakulteter i Lund i syfte att informera men främst inspirera er, förhoppningsvis nyblivna studenter i Lund. Våra sociala medier är därför ypperliga kanaler för er att ställa diverse frågor om studentlivet och Lunds universitets utbildningar. 

Intresserad av ett specifikt program? Då är mitt bästa tips att ta kontakt med studievägledaren för det specifika programmet och sedan höra med dem ifall det skulle gå att ordna en “skuggning” (= gå med en student vid det specifika programmet under dagen i syfte att få mersmak av studierna). Det går ofta att anordna och är väldigt uppskattat av dem som skuggar. Om ni är intresserade av något program under Medicinska fakulteten kan ni mejla följande mejl studievagledning@med.lu.se så parar vi ihop dig med en trevlig student på de lägre terminerna en dag som passar dig. 

Avslutar med mitt absoluta bästa filmtips: The Notebook. Rekommenderar även den nya serien Chernobyl.

/Isabella

maj 15, 2019

Inlägget postades i

Studentliv

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *