Minnen från Lund

Hej allihopa!

Jag tänkte att jag skulle dela med mig lite av mina lundaminnen, både som student och innan. Det är ju nämligen så att även om Lunds studenter kommer från hela Sverige, så bor faktiskt vissa av oss här sedan tidigare. Jag flyttade till Lund när jag var elva eftersom mina föräldrar skulle börja plugga och jobba på universitetet. Jag är alltså andra generationens inflyttande student! Sedan tio år tillbaka har alltså Lund med omnejd varit mitt hem även om jag nu bor i byn Dalby strax utanför stan.

Utanför universitetshuset påbörjade jag min studentbal våren innan jag började på universitetet. Nu får jag äran att avjuta fler av den sorten i framtiden!

I Lund tog jag bland annat studenten och att även få ta min universitetsexmen här känns bara så rätt! Jag har på håll under många år fått ta del av lundastudenternas olika äventyr, som en egen liten värld av glädje och möjligheter.

 

Att ta studenten i ett soligt Lund – och självklart skulle jag ha lundamodell på studentmössan!!

Jag bestämde mig alltså tidigt för att den världen ville jag få vara en del av en dag. Universitetet och studentlivet har självklart smittat av sig  och gett staden en unik atmosfär och känsla som jag önskar alla som har möjlighet ska få uppleva!

 

Firar valborg gör man med pompa och står i Lund, men ibland kan en enkel brasa med vänner vara nog så härligt!

Inget slår en svensk sommar, möjligen att den blir extra härlig på en skånsk strand. Som lundabo kan man enkelt ta sig till havet!

Det finns fördelar med att ha mycket odlingsmark runtom – Jordgubbar<3!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett något suddigt foto på en riktigt kul kväll- en sittning (studentmiddag) ca ett år efter att jag börjat på universitetet!

 

Jag hoppas att ni som sökt in eller kommer söka in till Lunds universitet får en lika härlig upplevelse av staden och livet här som jag haft!

//Stella

PS: Gör som Påven, välj Lund innan den 18e april!

 

Det här inlägget postades i Studentliv och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt