Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Lundalivet = ett minne för livet

Hej på er, 

Hoppas att ni mår bra och att ni njuter av det fina vädret. 

Själv tog jag min masterexamen förra veckan (yay) och befinner mig just nu hemma i fina Göteborg. Jag fick tidigare idag en flashback på när jag sökte utbildning för några år sedan. Minns att jag var så ivrig och nervös över att antagningsbeskedet snart skulle komma. Känner ni igen er? 

Att bli antagen vid universitet och börja livet som en lundastudent har givit mig så många minnen. Nedan listar jag det jag tar med mig från min tid i Lund, hittills. 

  1. Alla vänner man har fått på vägen 
    När jag flyttade till Lund så kände jag inte någon där. Det var lite nervöst men samtidigt bra spännande och roligt. Eftersom många flyttar till Lund så är alla ute efter samma sak – utöka sin kompiskrets och ha en massa kul på vägen tillsammans. Under dessa år så har jag träffat personer som jag idag kallar mina bästa vänner. Även personer som man delar minnen med och skrattar åt tiden man tillbringade tillsammans. Jag har även träffat på internationella studenter som jag kan hälsa på utomlands – hur mysigt? 
  2. Utbildning i världsklass  
    Det är svårt att inte tala om kvalitén på utbildningen när man studerar på Lunds universitet. Även detta år rankades vi som topp 100 i hela världen – och bäst i Sverige 🙂 . Jag är helt övertygad om att studierna inte hade varit lika utvecklande eller lärorika ifall vi inte hade så kompetenta undervisare. 
  3. Studentlivet 
    Lunds studentliv är något alldeles extra och det finns något för alla. Nationer, bal, spex och så mycket mer. Evenemang och utgångar som jag definitivt alltid kommer bära med mig. Bör upplevas för att förstås! 

Hoppas att ni njuter av lundalivet minst lika mycket som jag har gjort dessa år – är lite smått avundsjuk på allt det roliga de nya lundastudenterna har framför sig. 

Ta hand om er och ett stort lycka till! 

Kram, 
Minela 

juni 17, 2020

Inlägget postades i

Studentliv

Write a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *