Lund, I am back!

Tillbaka i Lund efter att ha testat mina vingar

Hej alla trevliga läsare! Idag är det måndag, en ny start på den nya veckan och även fösta gången jag bloggar här, eller faktiskt min första gång någonsin. Så vi får se hur det går! Men vi har faktiskt en riktigt fin vinterdag här i skåneland så det börjar bra i alla fall. Jag är tillbaka i Lund efter att ha varit ifrån min kära studentstad i nästan ett år. Har varit på praktik i Innsbruck (Österrike) och jobbade sedan hela förra hösten i Stockholm, så därför känns det extra roligt att komma tillbaka till studierna med ny energi och med lite mer erfarenhet i bagaget.

Jag har pluggat biologi och blev klar med min kandidat (de första tre basåren man gör inom många ämnen på universitet) och nu har jag återvänt till Lund för att göra en master, som tar två år. Då specialiserar man sig under två års tid på något som man brinner extra för, man väljer inriktning.  Jag har efter att ha jobbat lite som biolog och även gjort praktiken kommit mer och mer underfund med att jag skulle vilja bredda mig lite och läsa mer miljö, ekonomi och politik. Så nu går jag ett tvärvetenskapligt och internationellt program som kallas environmental management and policy. Så nu kommer att jag att i slutändan (förhoppningsvis, om inget annat händer) bli miljöstrateg.

Miljöinstitutet, eller kanske ska kalla det mitt nya hem.

 

Det blir rätt i slutändan 

Med detta sagt så vill jag visa att det ofta kan kännas lite rörigt när man börjar någonting, vare sig det är ett helt program eller en kurs. Jag tror att det pendlar för större delen av alla lunds studenter mellan olika program, idéer och framtidsplaner. Ingenting är egentligen hugget i sten och med risk att låta lite för flummig och filosofisk tror jag att det inte är meningen att det ska bli helt “rätt” direkt. Man får känna efter lite helt enkelt, och inte oroa sig allt för mycket. När jag började plugga biologi kände jag mig ganska osäker på om det var rätt för mig men så småningom hittar man sin grej.

Visst känns det lite konstigt att ha lämnat biologiska fakulteten,  men tycker verkligen att det är roligt att få vara på en helt annan fakultet och ha föreläsningar i en annan del av Lund. Den naturvetenskapliga ligger nämligen i norra änden av Lund och miljöinstitutet som jag pluggar nu är i centrala Lund, precis vid katedralen. Det är det som är det fina med Lund, allt ligger nära men samtidigt finns det helt olika studiemiljöer. En fin blandning mellan ny och modern teknik och gamla och historiska byggnader.

Så kul att vara tillbaka!  Undrar ni något är det bara att höra av sig.

Vi ses / Frida

Det här inlägget postades i Studentliv och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt