Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Livet som alumn

Hejsan allihopa!

Jag är tillbaka som en sorts “gästbloggare” under ett par veckor och jag tänkte beskriva livet som alumn. Vilka tankar genomsyrar en själv? Hur tänker man? Vad tänker man på? Hur lyckas man bibehålla en positiv syn på livet när jakten på ens första jobb ligger som en osynlig vikt på ens axlar? Detta inlägg kommer att handla om mina tankar i stort, efter studierna för att i nästkommande inlägg – successivt gå in mer på jobbsökande och tekniska detaljer.

Dessa tankar är något alla tänker men få talar om.

Jag tog examen första veckan i juni och det kan översättas till en Fil. Mag. i Informationssystem eller Master of Science in Information systems. Väldigt många av mina vänner och klasskamrater hade tur och skicklighet när de sökte jobb. En kombination av dessa två är nog den vanligaste passagen till ens första jobb.

IMG_2974
En minisemester på västkusten i somras. Här ser ni den berömda Smögenbryggan!

Till en början var jag fylld av en god självkänsla och självförtroende. Massa CV:n som skickades ut och positiva svar här och där. Vissa intervjuer i Lund, vissa i Malmö och någon enstaka i Stockholm (på plats). Jag fick genomföra intervjuer, intelligenstester, personlighetstester, programmeringstester och arbetsprov. Ibland gick det bra och ibland gick det mindre bra. Det viktiga var att ligga i och vara envis även om det låter klyschigt. En väldigt viktig person berättade för mig att självkänsla och självförtroende hänger ihop. Självkänsla är rötterna av ett stort träd. Det är osynligt men alla vet att det finns och att de sträcker sig långt ut. Självförtroende är kronan på trädet. Det som världen får se.

  • Självkänslan när man söker jobb

Att må bra på insidan är otroligt viktigt när man söker jobb! Jag själv flyttade hem under sommaren och gick tillbaka till mitt gamla sommarjobb. Under den här perioden hade jag mina barndomsvänner och familj i närheten. Givetvis var jag ju tvungen att träna lite också men poängen är att allt detta gav energi!

  • Självförtroendet när man söker jobb

Självförtroende är ju såklart bilden du förmedlar. Detta tillsammans med självkänsla är jätteviktigt! Jag har fått stöd av nära och kära under våren och sommaren 2015. Detta gjorde att jag fortsatte att söka och ligga i vilket resulterade i en anställning nu till 1:a oktober! Wohoo!

Mer om den här resan jag har gjort som alumn kommer i nästa inlägg. Häng med!

september 23, 2015

Inlägget postades i

Bransch