Livet efter examen

Hej! Emelie heter jag – en f.d. inbiten Lundastudent som antagit nya utmaningar som produktionsledare i det spännande företaget Oatly. Jag tog min examen i somras från masterprogrammet Managing People, Knowledge and Change, innan dess läste jag kandidatprogrammet Service Management. Livet som student skiljer sig såklart en hel del från arbetslivet, även om vissa vanor och rutiner fortfarande följer med. Jag har försökt fånga min måndag på bild så att jag kan visa er hur en vardag kan se ut efter examen, även om mitt arbete är brett och dynamiskt där ingen dag är den andra lik.

 

Gratis kaffe - en dröm för studenten!

Gratis kaffe – en dröm för f.d. studenten!

Varje dag börjar här, vid kaffemaskinen. Det är mitt prio 1 innan datorn öppnas. Om det är något som inte förändrats sedan studietiden så är det mitt kaffeintag! Skillnaden är att kaffetermosen bytts ut till gratis (!) finkaffe från jobbets kaffemaskin.

 

IMG_0113

Mina kollegor arbetar flitigt i ett organiserat kaos

Vi har ett öppet kontorslandskap vilket skapar en väldigt avslappnad och skön stämning. Jag spenderar mycket tid här, framför datorn, där jag kämpar med att organisera och koordinera alla olika projekt jag är involverad i. Här har jag mycket att hämta från min studietid, för oavsett vad man pluggar så tränas man oftast på problemlösning och att prioritera och strukturera upp sin tid.

 

IMG_0111

Min kollega Tina mitt i vårt möte i ett av vårt sköna soffrum

När man jobbar mycket i projektgrupper som jag gör så blir det en hel del möten. Favoritrummet är soffrummet som jag och Tina hade vårt möte i angående Vegomässan som vi ska vara på i december.

 

IMG_6868

Kl. 14.30 förvandlas kontoret till ett gym

Oatly är ett väldigt hälsosamt företag, det märks inte minst på eftermiddagarna på kontoret. När klockan slår 14.30 pausar vi vårt arbete, sätter på hög musik och kör en intensiv Tabata-träning tillsammans. Perfekt energi-boost!

 

IMG_0120

Våra kylskåp – räddningen när magen börjar kurra!

Om magen börjar kurra beger jag mig alltid till våra kylskåp som är fullproppade med massa godsaker. Gamla studenten i mig blir ju såklart väldigt glad över att kunna ta från kylskåpet – helt gratis!

IMG_0116

En av alla texter som står på kontorets väggar – en arbetsplats att bli inspirerad av!

Avslutar med en bild på en av våra väggar – som alla är fulla av olika inspirerande budskap. Oatly är ett kreativt företag som ständigt utvecklas och förändras, vilket innebär att vi hela tiden ställs inför spännande utmaningar. Att gå från studentlivet in i arbetslivet var också en stor förändring, men studietiderna har gett mig en grund att stå på och förberett mig så att jag lättare kan hantera utmaningarna.

Det var allt från mig, jag hoppas att ni blivit inspirerade av att få en inblick i livet efter examen. Stay Oatsome!

Om Emelie Nyman

Frågor? Maila mig på emelie_nyman_@hotmail.com. Jag hoppas vi hörs!
Det här inlägget postades i alumn, Karriär, Kommunikation, Mässor, Studentliv, Studier, Studieteknik, Tema: vardag i bilder och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt