Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Lite tips inför den digitala SACO-mässan

Hej allihopa, 
 
Hoppas att ni mår bra och tar hand om varandra i dessa svåra tider. Corona har påverkat många saker i samhället, och även SACO-mässan som brukar vara i Stockholm, Göteborg och Malmö. Som ni säkert vet är denna mässan inte fysisk i år utan sker digitalt. Det kan kännas lite annorlunda att inte möta oss i verkligheten. Vi tycker självklart att det är tråkigt då det är så kul att träffa er framtida studenter. MEN! Vi lovar att göra det bästa av situationen så att ni ska få en likvärdig upplevelse av hur det är att vara student i Lund och massa mer – även om det sker digitalt. 
 
Idag, måndag, så kan man logga in via Lunds universitets gratisanmälan – klicka här för att komma till den. Mer information om SACO-mässan som kan vara till hjälp finns här. Under mässan så kommer ni kunna prata med oss studenter, studievägledare etc. Detta både via en chattfunktion men även via video. Det är helt enkelt upp till dig vad du föredrar. Vidare kommer det finnas olika kanaler (fakultet). Exempelvis så kommer Ekonomihögskolan ha en egen kanal och så vidare. Genom att klicka sig till olika kanaler så kommer du direkt till de studenter som studerar inom det ämnet/området som du är intresserad av. Självfallet kan man växla mellan kanaler ifall man så önskar. 
 
Men, vilka frågor ska man då ställa? Ibland kan det vara svårt att veta vad man vill ha för information. Det kan vara så att man har flera frågor och att någon fråga glöms av under mässans gång. Förbered dig genom att skriva ner frågorna på ett papper ifall du känner att det blir enklare. Jag kommer lista de frågor vi brukar få upprepande gånger på mässor. Förhoppningsvis ger det lite inspiration – men glöm inte att ställa dina egna frågor också. Vi är trots allt här för att besvara dina frågor och ge dig en så rättvis och bra bild som möjligt så att du känner att du har “kött på benen”. 
 
Lista över några frågor som vi brukar få under mässor: 
1. Hur är studentlivet? 
2. Kommer jag verkligen in på Lunds universitet? (var inte rädda för detta!) 
3. Hur ser boendesituationen ut? 
4. Måste jag ha ett jobb för att klara mig under studietiden? 
5. Hur många timmar lägger man ner på studier i genomsnitt? 
6. Vad ifall jag inte känner någon i Lund? 
7. Jag vet inte vad jag vill bli – kan du hjälpa mig? 
8. “Jag vet att jag vill plugga xxx (ex. psykologi) men jag vet inte om jag just vill bli psykolog”. Tips? 
 
Listan kan göras relativ lång. Detta var några exempel på frågor som vi brukar få under mässor. Glöm återigen inte att alla frågor är okej att ställa. Vi förstår att man känner sig förvirrad och har många frågor som behöver klargöras. Kanske även lite extra i dessa coronatider. För er som vill förbereda er lite så kommer jag nedan länka hemsidor som kan vara till hjälp. 
 
Lunds universitet – klicka här 
Utbildningar (både program och kurser) – klicka här 
Inför SACO-mässan – klicka här 
Studentlivet i Lund – klicka här 
Studentengagemang – klicka här 
Hitta bostad i Lund – klicka här 
 
Glöm inte heller att följa oss på Instagram (Lunds universitet) och Snapchat (Lundastudent). Där får ni möjligheten att varje vecka följa studenter som studerar vid Lunds universitet. Vår nya utbildningskatalog för 2020/2021 finns här. Det går även bra att beställa hem den för den som önskar. Katalogen innehåller mycket relevant information som är bra att ha med sig. 
 
Hoppas att detta inlägget var till hjälp och att vi hörs mer på SACO-mässan. 
 
Sköt om er! 
 
Ha det fint så länge,
Minela 
november 16, 2020

Inlägget postades i

Studentliv

Write a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *