Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Korridor + Pandemi = Studentliv?

Blir svaret “studentliv” om man adderar “korridor” med “pandemi”? Jag har plussat ihop termerna ett flertal gånger sedan mars, och varje gång har formeln bevisat sig vara korrekt!

När jag började studera HT19 flyttade jag först till en relativt nybyggd studentlägenhet på 20 kvadratmeter i Furutorpsparken i Helsingborg. Under samma termin började jag jobba på Helsingkrona Nation (aka HB), och i samma veva blev jag totalt förälskad i nationen och studentlivet i Lund. I januari VT20 blev jag äntligen förman på nationen, och i slutet av samma månad fick jag ett telefonsamtal som skulle öppna upp möjligheterna till att skapa de bästa minnena jag någonsin skapat. Jag fick reda på att jag blivit erbjuden ett korridorsrum i Huset på HB.

Att tacka ja var det ingen tvekan om, för jag visste att Helsingborg och stadens studentföreningar jag sedan dess varit medlem i inte skulle lämna mitt hjärta. I mars 2020 packade jag ihop mina saker och kysste min första egna lägenhet hejdå, och sa hej till mitt nya hem.

Collage på två bilder om studentlivet i en korridor under CoronapandeminSedan flytten till Lund har jag inte bara lärt känna nya vänner som flyttat in till och ut från korridoren – jag har fått en till familj. Det finns ingen dag jag ångrat mitt beslut, och att få spendera en pandemi med min korrefamilj har underlättat coronalivet en hel del. Vi har skapat ett eget musikband, anordnat en egen korridorsbal (ja, vi har till och med gjort egna medaljer!), haft TDC:er tillsammans och lagat finmiddagar tillsammans.

När en korridor är som bäst är det ett oförglömligt kollektiv. Det är där jag och mina grannar har lärt oss att leva med andra, lärt känna oss själva, hjälpt varandra och tagit hand om varandra. Det är en plats för att uppleva studentlivet på nära håll, varje dag.

De nuvarande coronarestriktionerna lyder att vi inte bör umgås med personer utöver de som bor i samma hushåll. Oavsett om restriktionerna fortsätter att gälla eller inte, kan jag till 100% uppmana dig att testa på korridorslivet. O vem vet, kanske vi inte hade kommit varandra lika nära och haft så kul som vi gjort om det inte vore för Pandemilagen? Inte enligt min matematiska lag i alla fall!

/Märtha, Kandidatstudent i Strategisk kommunikation

februari 17, 2021