Kontraster i vardagen

“På dagen är jag en, och på natten en annan.”

Jag vet inte om ovanstående låter mest som gammal lyrik eller pluggtrötta studenter; faktum är att det är en replik ur Shrek. Jupp, I said it, Shreks Fiona som på dagen är en prinsessa och på natten förvandlas till ett träsktroll. Hur som helst är det känslan jag burit omkring på de senaste två veckorna – det är inte så att jag också blir ett troll (nåja, beror kanske på vem man frågar…) men identitetskrisen jag battlar med just nu är inte helt nådig.

Identitetskris som en tomat - frukt eller grönsak?

Identitetskris som en tomat – frukt eller grönsak?

Sedan några veckor tillbaka har jag haft ett nytt jobb – ett jobb där det förväntas att jag ser proper och ordentlig ut. Jag är där två eller tre dagar i veckan. När jag inte är där, är jag hemma och skriver på mina uppsatser. Och som Kristin nämnt tidigare finns det vissa fördelar med att plugga hemifrån. Man behöver till exempel inte klä upp sig. Alls. Faktum är, att man kan driva runt i sin pyjamas hela dagen och bara bara bara tänka COMFORT FIRST. Och det är ju kalasbra, tills dagen kommer då jag ska tillbaka till jobbet. Identitetskris som på beställning – vem är jag egentligen?

Okej, så allvarligt är det inte. Och ibland är det faktiskt bra att fixa till sig även om man ska plugga hemifrån – det känns, av någon outgrundlig anledning, som att man får mer gjort då. Med myskläder är man ett steg närmre till att fastna framför Netflix och vips så försvinner en hel dag. Det kanske låter som ett ganska drygt tips, men jag tror faktiskt jag har läst i någon sån där GTD-bok – Get Things Done – att kläder spelar roll för vad du klarar av under en dag. Kanske dags att hoppa ur pyjamasen imorgon?

Kvällens debattämne i Café Athén.

Kvällens debattämne i Café Athén.

Hur som helst. Just nu hålls en väldigt intressant debatt i AF-borgen, meckat för festligheter i Lund. Debatten heter “Rätten till barn – och rätten till rätt barn” och handlar om hur vi bör förhålla oss till det faktum att ny teknik möjliggör ändringar i fosters arvsmassor, vilket kan ta bort ärftliga sjukdomar och så – men kanske kan tekniken i framtiden ändra på andra saker, till exempel utseende och intelligens. Det diskuteras var gränsen går för ett samhälles satsningar på att ge människor möjlighet att skaffa barn. Mild tankeställare!

Nu ska jag återgå till att lyssna – godkväll!

/Hanne

Det här inlägget postades i alumn, Ideellt engagemang, Studentliv, Studier och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt