Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Klar med kandidatexamen!

Dagen har kommit då det är dags för mig att skriva mitt sista inlägg här på bloggen och igår fick jag även min kandidatexamensuppsats godkänt! Jag är nu officiellt klar med min utbildning och dessvärre också min tid i Lund! Känns helt galet men väldigt bra. Är så nöjd över de 3 fina år jag haft här. 

I början kändes det väldigt förvirrande hur man faktiskt skulle få sin kandidatexamen så jag tänkte berätta lite hur det funkar. 

  • Du måste ha läst 180 hp varav 90 hp inom ditt huvudämne
  • Du måste skriva ett examensarbete
  • Ditt examensarbete bedöms av en examinationskommitté
  • Efter att man lämnat in och presenterat sin uppsats så får man ett betyg. Ibland kan man behöva komplettera innan man är godkänt. Man får feedback på sin uppsats även om man godkänts och får välja själv om man vill ändra lite efter vad sina examinatorer tyckte vad bra/mindre bra
  • När du är nöjd med din uppsats laddar man upp den på databasen LUP Student papers där den sen finns tillgänglig för offentligt bruk
  • Ditt betyg rapporteras in i betygsdatabasen på LU
  • Du kan ansöka om examensbevis
  • KLAR!!!!

Jag är just nu på g med att publicera min uppsats, ni hittar den sedan på LUP Student papers om ni söker på Cecilia, 2020 och väljer Physical Geography and Ecosystem Science som “Department”. 

Önskar er alla en underbar sommar!

Kram, 
/Cecilia

juni 5, 2020

Inlägget postades i

Studentliv

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *