Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

LUNDAKARNEVALEN 2018

Ojojoj, nu är det slut för denna gången men WOW vilken imaginal karneval det blev!! Lundakarnevalen äger rum vart fjärde år och är helt klart en höjdpunkt i livet som lundastudent. Från fredag till söndag så har Lundagård varit fylld av flera tusen karnevalister och hundratusentals besökare.

Så vad är då karnevalen? Man kan summera det som en gigantiskt stor folkfest i Lundagård där man kan göra allt från att lyssna på stora artister under öppen himmel i Lundagård till att göra olika lekar i tält och äta mat.

Tåget är det mest klassiska nöjet på hela karnevalen. Tåget utan räls består utav massa vagnar som studenter har byggt ihop som har roliga anekdoter, skämt och humor. Tåget går igenom Lund på lördagen samt söndagen och människor flockas på gatorna för att få se alla fyndiga vagnar och glada karnevalister i tåget.

Det är nästan ofattbart att förstå vilket enormt arrangemang karnevalen är. Karnevalsgeneralen jobbar heltid med karnevalen under 1.5 år och har en kommitté vid sin sida som utgör ledningsgruppen för hela karnevalen. Därtill så finns det jättemånga sektioner som i sin tur ansvarar för de olika nöjena. Krogar, Filmen, Spex, Tåget, Krögeriet, Dansen, Operan, Revyn, mm. Det görs också en officiell låt till varje karneval som spelas frekvent innan och under helgen.

Jag jobbade i “krögeriet” under hela helgen vilket innebär att jag tillhörde barlaget och ansvarade för baren i VIPen. Kort och gott så har jag blandat drinkar till gamla karnevalister, generaler och sponsorer. Efter mina jobbpass så har jag gått runt på området och tagit del av de olika “smånöjena” vilket är tält med olika teman och skojigheter, tombolas med lekar samt en hel del annat. Därtill så hade vi köpt biljetter till spexet, dansen och kabarén vilka var succé allihopa.

Karnevalen ger också upphov till många nya ord i vokabulären. Delar med mig av ett gäng här så som:

  • Karnedaler – pengar som kan användas på området
  • Karnevöl, Karnecider, Imaginalvatten, Karnevale
  • Karnevalist – student som är engagerad i karnevalen

Här ser ni ett smakprov på filmen som gjorts endast för karnevalen samt förra karnevalens aftermovie! 😀OCH SÅKLART – EN BILDBOMB!!!

maj 21, 2018