Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Kärlek vid Lunds universitet?

lunds gator

Igår var det alla hjärtans dag och jag tänkte hålla mig kvar vid ämnet. Det där med kärlek kan vara klurigt ibland. När jag gick i gymnasiet frågade min lärare (shoutout Martin) vad jag skulle göra efter jag tagit studenten.

“Eh kanske plugga vid Lunds universitet, om jag kommer in” – svarade jag nervöst. 

“Wow, Lunds universitet… kul! Jag pluggade religionsvetenskap där, som ung. Förmodligen kommer du hitta ditt livs kärlek där också. Det var där jag träffade min blivande fru trots allt. Det är vanligare än vad man tror!”

Även om jag viftade bort hans (för mig) banala påstående kan jag idag förstå hans resonemang. Tänker man statistiskt har han rätt. Redan efter första månaden i Lund skaffade jag fler vänner än vad jag hade under min gymnasiegång!

Lund har +40 000 studenter vilket gör det till Sveriges största universitet. Nästintill alla studenter bor i en “liten” stad med ca 100 000 invånare – det borde väl öka oddsen för att hitta fler bekanta, vänner och till och med… kärleken? Varannan eller var tredje person är ju student i denna staden! Sen tycker jag personligen att staden ger lite romantiska vibbar –fina äldre byggnader och vackra parker. Här finns inga höga skyskrapor och bilarna är istället utbytta till cyklar.

Kanske var denna text lite av en clickbait (fy Fridmer) då det inte handlade så mycket om kärlek eller tips på hur du ska få till den där perfekta tinderdejten – utan om hur Lund kommer att öppna upp en ny värld. Kanske inte likt Narnias garderob, eller Aladdins smöriga låt. Men en helt ny värld i form av: vänner, kunskap och erfarenhet! Och kanske studenttiden blir precis så bra som alla snackar om.

Ett par år in i studentvärlden har jag fortfarande inte hittat min blivande fru – eller har jag? Jag återkommer om ett par år. 

/Fridmer

februari 15, 2021

Inlägget postades i

Studentliv

En kommentar

  1. Victic

    Fridmer, detta inlägget gav mig samma känsla som varma kramar, honung i teet och A på en hemtenta i språkfilosofi. Kärlek, helt enkelt.

Kommentarsfältet är stängt.