Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Hur ska jag hinna med allt?

Det är en fråga jag många gånger ställt mig själv men även fått besvara under mina år som student. Det gör sig särskilt påmint nu när restriktionerna kommer börja släppa och därmed även studentlivet kommer blomstra ifatt. Därför delar jag med mig av tre små tips! 

1. Överskatta inte din egna förmåga 
Ett klassiskt misstag som görs är att försöka trycka in så mycket som möjligt så fort som möjligt. Det är inte rimligt att hinna med exakt allt på att-göra-listan första dagen på veckan. Det blir snabbt överväldigande vilket gör att allt förstoras. Planera hellre in att få ett par grejer gjorda och sedan kanske du hinner med något ytterligare om det finns tid över. Det blir man glad av! Istället för att stressa för att du inte fått allt gjort när planeringen i grunden inte var realistisk. 

2. Skapa en översikt men fastna inte vid den 
Jag kan uppleva att det är stressigt att planera för långt fram och styra upp för detaljerade scheman med för mycket framförhållning. Allt är förstås individuellt men för mig funkar det bäst att kontinuerligt skriva ner allt som ska göras i en (fysisk) kalender men sedan fokusera på en sak i taget snarare än att sitta för mycket och försöka pussla ihop och optimera – energitjuv och tidsslukande aktivitet!! 

3. Börja smått men tidigt  
Sammanfattar du lite av den där tjocka kursboken, gör ett antal uppgifter varje dag och går på föreläsningarna kommer det finnas tid till allt det roliga och speciella som Lunds studentliv erbjuder. Det är betydligt bättre än att sitta där en vecka innan tenta och stressa igenom allt samtidigt som du måste tacka nej till allt det roliga kompisarna och kursarna ska hitta på. 

Här kommer några bilder från helgen som jag hann njuta av eftersom jag fått allt annat gjort under veckan 😉 Denna veckan håller jag i vårt instagramkonto: lundsuniversitet! Hoppas att vi ses där! 

/ Bisera 

september 20, 2021

Inlägget postades i

Studentliv