Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Hejdå vintern, hej sommarn! Helterminstentor på Läkarprogrammet i Lund.

 

Jag är mitt uppe i min tentaperiod. På Läkarprogrammet i Lund skriver vi helterminstentor, vilket innebär att man måste repetera en hel termin inför tentan. 

Jag minns när jag gick på gymnasiet och tyckte att det var omöjligt att memorera 20 glosor inför glosförhöret i tyskan. Nu sitter jag här med betydligt mycket mer omfattande information som ska memoreras. Hur pluggar man på bästa sätt inför en så omfattande tenta?

Mitt bästa tips är att rita mycket så att du får en bild i huvudet av de olika delarna. Bilder som du sedan kan försöka minnas när du ställs inför en fråga angående ämnet i fråga. Dessutom är repetition nyckeln till att komma ihåg mycket information, jag gillar att sitta med en kompis och prata igenom de olika sjukdomsprocesserna. 

/Isabella

maj 29, 2020

Inlägget postades i

Studentliv

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *