Glad påsk bloggen!

Glad påsk till alla er kära bloggläsare!

I skrivande stund befinner jag mig hos svärföräldrarna i Västergötland och njuter av påskledigheten. Fördelen med att vara student är att man ofta är fri att ta ledigt när man vill, varför jag lämnade Lund redan på onsdagen.

IMG_2999

Under Öppet hus i Lund kom även Lunde förbi och hälsade på!

IMG_3024

Under tågresan kunde jag läsa om en LTH-student i senaste numret av Kupé! Emanuel från Ekosystemteknik berättar om drömyrket som civilingenjör.

IMG_1619

Promenad med svärmor och hunden Malte längs Göta kanal.

Jag måste också passa på att tacka alla härliga studenter jag och min kollega Josefine träffade på Brinellgymnasiet i Nässjö förra fredagen. Det kom att bli mitt allra sista uppdrag som studentambassadör för Lunds Universitet då jag tar examen till sommaren. Därför kändes det lite extra skönt att få avsluta med flaggan i topp!

IMG_3022

Josefine informerar intresserade gymnasiestudenter i Brinellhallen i Nässjö.

Då halva mars har passerat är tentaperioden över för studenterna på Lunds Tekniska Högskola och även om jag inte har slitit med tentor då jag skriver mitt examensarbete, passade vi på att fira slutet på tentaångesten genom ett pub-besök på Kalmar nation! En ny läsperiod innebär också att det är dags att rota fram all gammal studentlitteratur för att sälja den vidare till fattiga studenter i årskurserna under.

IMG_3031

Förbrukad studentlitteratur reda att säljas.

I samband med påsken har såklart även våren satt in ännu en växel i Lund och även om dessa bilder är någon vecka gammal nu känns de som mina bästa bidrag till hashtagen påskilund.

IMG_3028

Träden på Stortorget har gjorts redo för påsken!

IMG_3016

Vårblommor utanför studentboendet Ulrikedal.

Undertecknad har även hunnit med att fylla 27 år, vilket ändå får se som en aktningsvärd ålder som student! Detta firades bland annat med att inhandla ett par moderiktiga friluftsbyxor och en klippning dagen till ära hos Lunds skönaste/bästa frisör. Den sistnämnda kommer jag att sakna en hel del när den oundvikliga flytten från Lund kommer allt närmare.

IMG_3009

Snyggare än såhär blir det inte!

Apropå det så hade jag tänkt spendera resten av dagen med att söka jobb! Och då snackar jag om ett ”riktigt” jobb som jag kanske ska jobba med resten av livet. Det är dagen man aldrig riktigt tror ska komma när man påbörjar en femårig utbildning, men nu är det dags!

Ha en riktigt glad påsk!

 

Det här inlägget postades i Studentliv och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt