Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Från korridor i Lund till korridor i Singapore

Från korridor i Lund till korridor i Singapore

Nästa vecka är det en månad kvar tills jag flyttar från Europa till Asien, och till min lycka fick jag idag besked om att jag redan fått boende! Så var och hur ska jag bo i den lilla gröna önationen?

VAR?
Prince George’s Park Residences (PGPR) är namnet på bostadskomplexet som jag kommer att bo i och är beläget på campusområdet för National University of Singapore (NUS). Ett par skäl till att jag så glad att jag tilldelats så kallad on-campus accommodation är att 1) hyran är mer studentvänlig än vad den är för boenden utanför campus, 2) boendeområdet omgivs av studieplatser, matbutiker och food courts med mängder av minirestauranger- och caféer med billig mat, och 3) jag har tillgång till allt från gym samt badminton- och tennisbanor till grillgropar för långa BBQ-kvällar!

Få en överblick över mitt kommande boende här!

HUR?
Precis som jag idag gör i Lund kommer jag att bo i korridor i Singapore. Den stora skillnaden är storleken på rummet och att jag varken kommer att ha en egen balkong eller ett eget badrum längre, men det känns helt okej eftersom jag har en lång vana av att bo med många människor. Ytterligare en kontrast är att det finns mycket fler och striktare boenderegler att följa på PGPR än det gör på Helsingkrona Nation – så jag kan i princip vara helt säker på att alla i min framtida studentkorridor kommer att sköta sig och underhålla det tillsammans! Om du är nyfiken på att se hur jag kommer att bo kan du kika in här och scrolla ner till Room Type C (med AC).

VAD HÄNDER NU?
Nu är det dags för mig att tacka ja till boendeerbjudandet och betala in all hyra i förväg! Yes det stämmer – en hel klumpsumma betalas i förväg för inkommande utbytesstudenter i Singapore. För den nyfikne kommer jag behöva betala ca. 17000 kr för att bo på PGPR i 17 veckor (ca. 4 månader) vilket är helt OK med tanke på att Singapores bostadspriser annars är ganska höga.

Följ gärna min resa till och i Singapore här på bloggen, och skål för att drömmar besannas! ✨

/Märtha, Kandidatstudent i Strategisk kommunikation

📃 Läs reseberättelser från tidigare utbytesstudenter från LU här:
https://utlandsstudier.lu.se/

🌍 Överraskas av Lundastudenters internationella möjligheter här:
https://www.lu.se/studera/internationella-mojligheter

december 3, 2021

Inlägget postades i

Studentliv Studera utomlands

Write a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *