Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Framtidstankar

Hej igen alla läsare,

Det var några veckor sedan sist. Hoppas ni hade en lyckad ansökan och att ni mår superduper bra!

Är just nu inne på mina sista veckor här på Peab, där jag sommarjobbar på ekonomiavdelningen. Jag försöker även kombinera jobbet med plugg då jag ska skriva en resttenta senare denna månad. Man kan väl säga att plugget går sådär 😉 Jag brukar dock plugga som bäst under stress så det ska nog lösa sig ändå!

Jag har cirka 1.5 år kvar av mina studier. Har redan nu börjat tänka på vart jag vill börja arbeta, på vilket företag, med vad osv. Det lutar åt revision på någon av de fyra stora byråerna i Malmö. Har faktiskt redan köpt lägenhet i Malmö så jag hoppas verkligen att jag blir erbjuden en tjänst där.
Om jag ska erkänna är jag dock lite nervös över ifall jag kommer bli erbjuden en tjänst eller inte. Jag har hört att det är väldigt många som söker och att konkurrensen är stenhård. Under ansökningsprocessen ska man även göra en hel del tester, både logiska och IQ-tester, vilket jag dock redan börjat förbereda mig lite för. Det gäller helt enkelt att jobba på och tro på sig själv för att jag ska kunna lyckas.  

Än en gång, hoppas att det gick bra för er när ni sökte in till högskola/universitet. För er som ligger reserv är hoppet inte helt ute då det ibland händer att man kan bli erbjuden en plats.
För er som inte blev erbjuden en plats tipsar jag om att söka till våren också, givet att programmet även startar då. Det brukar ofta vara lite lättare att komma in då. Ifall ni vill kika mer på antagningsstatistiken, klicka här! Ha en fortsatt fin dag så hörs vi igen nästa gång!

/Filiph 

 

 

 

augusti 7, 2019

Inlägget postades i

Studentliv

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *