Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Fabulous Lund

Hej allihop!

Onsdag igen!? Det känns som att tiden bara springer iväg, och jag kan säga att min kondition inte håller måttet. Dagarna har för få timmar helt enkelt. Jag är ju som ni vet pendlare och åker tåg nästan varje dag. Jag har dock vänner som bor här i Lund som jag sover hos ibland! Förra veckan sov jag i Lund flera nätter OCH DET VAR SÅ UNDERBART! Jag och min goda vän Moa gick långa promenader i både Lunds stadspark, botaniska trädgården och bland Lunds mysiga gator. Därefter mötte vi upp några vänner och lagade lite mat! Veckan bestod alltså av promenader i en fantastisk miljö och att träffa nya människor som också studerar!

Min fina vän Moa!

Lund är speciellt, och liknar inte någon annan plats som jag besökt. Då menar jag inte bara miljön, utan framförallt folket! I Lund bor nämligen ca 110 000 personer, och det är ca 42 000 studenter. Ni förstår alltså att chansen att stöta på en student när du är i Lund är gaanska stor! Jag som redan har studerat 3 år har ju redan bekantat mig med en ny stad, tagit kontakt- och bildat nya vänner och på så sätt skapat mig ett nytt ”liv” utanför mitt trygghetszon hemma i min hemstad.

Men jag måste erkänna att i Lund går detta så mycket snabbare, det känns mer neutralt och givet, just för att det är en studentstad, och det är så mycket studenter som gör exakt samma sak som mig själv – studerar! Jag skulle vilja säg att man hamnar i en slags bubbla, och bildar sig ett liv och ett sätt att leva på ett helt annat sätt än vad man gör på andra platser. Detta händer helt automatiskt, det är liksom inte ens ansträngande!

För här är det inte konstigt att man måste vara hemma och plugga en dag, men det är verkligen helt normalt att du spenderar supermycket tid med dina vänner, är med på aktiviteter och på så sätt skapas ju nya kontakter hela tiden!

Detta kanske låter lite kluddigt, men i Lund träffar man så mycket folk som studerar, så man är aldrig själv i båten – här är det fler som har lika dålig kondition som jag. För vi pluggar, vi hittar på saker och vi har alla endast 24 timmar på ett dygn.

Det är fantastiskt!

Mina ladies!

Ha det bra alla läsare, så hoppas jag vi ses i Lund!

Kram Andrea

november 15, 2017

Inlägget postades i

Studentliv