Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Examen

Hej alla fina! 

Igår fick jag äran att ta kandidatexamen vid Ekonomihögskolan här i Lund. Känslan är konstig, men på ett bra sätt. Alla i klassen har blivit anställda vilket är superkul, men jag valde istället att läsa till en master i informaitk i höst. Anledningen är väl främst att jag inte är redo att lämna Lunds universitet ännu, haha. 

Vi träffades först på skolan, alla väldigt uppklädda och glada, och gick igenom instruktionerna för hur man ska bete sig under ceremonin. Sedan gick vi ner, satte oss och lyssnade på fina tal från våra lärare och sedan tog vi emot ett diplom. I Lund får du ett diplom under ceremonin som dock inte motsvarar ditt examensbevis, vi måste söka om examen själva! Ett av kraven för att läsa master är att ha en kandidat, antingen via program eller fristående kurser.

Även om mastern väntar mig var det skönt att fira och vara glad över kandidatexamen. Känslan av att gå ner för trappan och se ens vänner och familj heja på en är magisk! Förhoppningsvis kommer ni göra detsamma en dag, antingen vid Ekonomihögskolan eller på någon av våra andra fakulteter.

Jag ska försöka glömma att mastern väntar mig och leva fritt i sommar, haha! Jag återkommer med hur det går. Ta hand om er 🙂 

Här står jag och ser glad ut 🙂 

juni 5, 2019

Inlägget postades i

Studentliv

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *