Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Ett års studier

Universitetshuset i Lundagård, Lunds universitets huvudbyggnad, ritat av Helgo Zettervall och invigdes 1882.
Universitetshuset i Lundagård, Lunds universitets huvudbyggnad, ritat av Helgo Zettervall och invigdes 1882.

Hej,

Jag hoppas ni njuter och gläds över det fantastiska väder vi har haft det sista dagarna! Nåja, idag regnade det. Under veckan så blir jag färdig med plugget, så jag sitter med andra ord fortfarande i korridorsrummet och häckar, men snart sitter även jag i solen och njuter!

Den här veckan avslutar jag terminens studier, och därmed har jag gjort klart mitt första år på universitetet! Det känns väldigt skönt, och bra. Det ska bli skönt med sommar, med uppehåll från studierna. Jag ska till landet och jobba i princip hela sommaren.

Mitt tips till er som är osäkra på ifall ni vill börja plugga direkt, eller inte: sök! Jag började plugga direkt efter gymnasiet, och det var verkligen ett bra beslut för mig. Sommaren efter studenten är lång, det finns tid för att jobba, resa och ta det lugnt. När väl hösten kommer så är det rätt skönt att börja plugga. Ifall det skulle kännas fel, då är det bara att ta studieuppehåll för att återvända senare.

Här kommer ett gäng bilder jag tog i Lundagård häromdagen!

Lunds domkyrka, söder om parken Lundagård i centrala Lund!
AF-borgen, eller Akademiska Föreningens hus, även den i Lundagård!
Kungshuset, även den byggnaden går att hitta i Lundagård!

Ta hand om er, och ha en underbar sommar!

Ha det fint.
Med vänlig hälsning, Dante!

juni 1, 2021

Inlägget postades i

Studentliv Studier