En vecka i April

Nu är det så härligt i Lund och jag tänkte bjuda på ett litet sammanplock av bilder som visar vad jag gjort den senaste veckan i vackra Lund.

Den första April var jag i Malmö och såg min vän uppträdda i traditionella danskläder, en indonesisk dans under deras högtid Pasar Malam. Det var en jätte häftig upplevelse att få se sin vän som man debatterade med dagen innan uppdressad som en vacker prinsessa.

Pasar Malam i Malmö

Älskar detta trädet som finns på studentområdet Delphi. Här har massa studenter kastat upp sina skor. Detta kan ju ha flera betydelser, finns hur många som helst har jag förstått….. Personligen tänker på Pippi Långstrump och hennes julklappsträd, hahaha.

Skoträdet på Delphi

Jag håller på med ett kursprojekt som handlar om situationen i Östersjön utifrån fiskares perspektiv. Så den 6 /4 var jag ute med en av dem 10 fiskarna som är kvar i Blekinge län,  Bengt Larsson. Han är i framkant av ekologiskt och hållbart fiske och han håller på att utveckla nya fiskredskap i ett samarbete med SLU.

Bjöd hem vänner 8/4  på trerätters där jag bland annat gjorde mitt egna knäckebröd och humus som förrätt. Är imponerad över mina egna matlagningsfärdigheter.

 

Stolt över mitt knäckebröd

Igår, söndag den 9/4 var det en riktigt magisk vårdag och jag var ute och besökte några av dem vackraste plasterna kring Lund. Jag kan rekommendera Rövarkulan, en vandring Norr om Lund och sedan Körsbärsdalen (åk dit i Maj när körsbärsträden blommar, så får du en lika magisk natur som den från Bröderna Lejonhjärta) som ligger i Veberöd, en halvtimme från Lund.

Körsbärsdalen är just nu full med vitsippor

Ha en finns vecka och glöm inte att söka utbildningar den 18 April!!!

/Frida

Det här inlägget postades i Studentliv och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt