Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

En vår med distansundervisning.

Hej på er, 

Just denna fredagkväll sitter jag och studerar inför de sista tentorna för terminen, som kommer upp nästa vecka. Det känns lite konstigt att tänka att det är sommarlov om 6 dagar. Det är ju alltid som mest intensivt i slutet av varje kurs! 

Här tar vi (Katarina (tv), Alexandra (th) en paus från tentaplugget på en bänk utanför biblioteket!

Den här vårterminen har jag verkligen lärt mig att ha rutiner. Distansundervisningen har ställt höga krav på oss studenter att ta ansvar för vår egen bildning och hälsa. Och för oss som bor litet, så har vi behövt bli kreativa för att inte börja klättra på väggarna. Det har blivit många promenader, och ny matlagning! 

Samtidigt, så är alla i samma båt. Vi försöker hjälpas åt att hålla oss motiverade, strukturerade och påminner varandra om att ta ledigt. Att det är okej att det vissa dagar är svårart att “ta tag i saker”. Det har också hänt att vi behövt påminna varandra om att vi har live-föreläsning NU(!!!). Och så har vi delat med oss av bra TV-serier, en del av bättre “kvalitet” än andra.

Sammanfattningsvis så har vi (förhoppningsvis) snart klarat oss igenom straffrättskursen. Och när sommaren är över har vi endast en termin kvar på grundutbildningen – efter det får vi fördjupa oss i det vi själva vill. Det kommer bli riktigt kul! 

Här är jag på Sankt Hans backar under en solig promenad tidigare i vår. Nu är det verkligen mer sommar än det ser ut på bilden!

En nyhet som kom idag är att regeringen har gått ut med att universiteten kan öppna för campusundervisning den 15 juni 2020. Lunds universitet kommer att gå ut med information om vad som kommer gälla specifikt för oss. Här kan du läsa de senaste uppdateringarna! 

Ha en fin sommar! 

/Izabell

maj 29, 2020

Inlägget postades i

Studentliv Studier

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *