Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

En helg på kontinenten

Hej november! Livstecken från en som är inne på sin andra vecka i sjukstugan. Men – innan dess var jag på äventyr. Häng med till…   


Förlåt? Vad nu? Jaha vi var visst över bron som förde oss till en storstad i ett annat land på 40 minuter från Lund. Köpenhamn! 
 

Nu ser jag inte riktigt, höstsolen bländar mig, men kan det vara en av alla glädjespridande färgglada byggnader där borta? 


Det bar av till en av alla otroliga restauranger som det kryllar av i Köpenhamn. Hur skulle jag hinna ta mig igenom allt om jag flyttade hit? Jag har inte ens hunnit allt i Lund och nyöppningar skulle göra det till ett oändligt mission insåg jag. Hursomhelst – vi glömde givetvis bort CSN-budgeten i stunden och beställde en av varje rätt på menyn. 


Därefter utforskade vi utbudet i mataffärerna (när vi inte äter mat så tänker vi på den) och köpte med oss lite smått för att förstärka vår ‘local aura’, vi skulle ju trots allt stanna hela helgen och inte flänga fram och tillbaka över bron. Men vad är det nu som tjuter? 15 oktober… Mitt alarm jag satt för att dubbelkolla att allt var rätt med ansökan på antagning inför vårterminen. Local aura tillbaka på noll!  


Vi prickade in kulturnatten i Köpenhamn och begav oss därför på utforskningsturné. Mängden mys? Är det lagligt jag vet inte? Höst, krispig luft och gatulampor i mörker med människoklungor som vandrar mot samma mål. Framme bland uråldriga vackra skulpturer som aldrig tog slut. Men titta den då! Oj det rummet glömde vi! Värken i fötterna insåg vi i efterhand var… något utöver det vanliga. 


Godmorgon lördag! Tidsoptimismen ringde och vi hamnade på frukoststället lagom till lunch :–) men inga sura miner för den strålande solen var beställd och i allra högsta grad levererad.

 
Höst även i Köpenhamn om någon av er missat det. Allt är fint att titta på och trots faktumet att vi är i ett grannland är stämningen annorlunda och uppfriskande! Så glad att ha det ombytet så nära.   


Efter att vi kikat på snittblommor, hisnande dyra secondhandklänningar och roliga keramikkoppar krävdes förstås en fikapaus. Wienerbrød med hindebær!! Local aura! 


Med värkande fötter beslutade vi att det var fullt rimligt att ta sig in och vandra omkring på Tivoli. Där hade det dagen innan öppnat för Halloween-temat. Tajmingen!! Därefter höll fötterna på att ramla av så det bar genast av till första bästa buss för slutdestination: middag och kvällsaktiviteter.  Det ultimata receptet för hur du flyr studentlivet för en helg. Tack mitt älskade Lund för att du tillåter mig ha en kärleksaffär med Köpenhamn <3. 

Vi hörs om två veckor!

/ Bisera 
november 1, 2021

Inlägget postades i

Studentliv