Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

En bal på slottet

försöker posa på bal
Försökte se farlig ut - gick sådär

I helgen var jag på Höstblotet vilket är Blekingska Nationens bal. Jag agerade som marskalk och nu undrar ni förstås, vad är en marskalk? Det varierar från nation till nation men i detta fall innebar det att jag var ansvarig för mitt bord. Marsalkansvaret på Blekingska innebär att se till att inte allt för många hyss utfördes av gästerna, att reglerna” följdes som att vara tysta när personer håller tal och att inte springa till toaletterna när man vill (endast vid nödfall, annars får man tålmodigt vänta till pausen). 

-Att vara marskalk är lite av en “lifehack” rent ekonomiskt, visst är det kul med bal men det kostar. Runt 900 kr tror jag denna balen gick på. Är du marskalk får du halva priset och då är du i princip också en balgäst. Skillnad är att du säger till om någon uppförs sig dåligt (men det hade jag gjort avsett så). 

-Det bästa med att vara marskalk är att man får träffa nya vänner, det är ca 10 marskalkar per bal och man blir ett riktigt “tight gäng”.

-Jag har gått på bal, både som gäst och marskalk och tycker det är något man borde prova under sin studiegång i Lund.

 

/Fridmer

november 22, 2021

Inlägget postades i

Studentliv

En kommentar

  1. Ingdr

    Kul

Kommentarsfältet är stängt.