Ekonomitips från en ekonomistudent

Hej alla läsare, Filiph här igen.

Idag tänkte jag skriva om ett lite tråkigare, men ack så viktigt ämne. Nämligen en students ekonomi. Det är många som tror att det är väldigt tufft rent ekonomiskt att vara student. Men så behöver det inte alls vara. Jag tänkte nämna några knep vi studenter använder för att ha mer pengar kvar till annat kul.

Matlådor:
Den kanske mest uppenbara knepet av alla, matlådor. Många studenter brukar varje söndag laga en massa mat som man sedan förpackar och lägger i kylen för att sedan tas med till skolan. Om man utnyttjar rabatter och köper stora partier kan man komma ner på runt 15kr måltiden vilket är riktigt billigt. Om man vid något tillfälle inte har haft möjligheten att fixa matlådor rekommenderar jag att man ska ta sig till en nation för att äta lunch. Malmö nation serverar idag en nudelsallad för 33kr. Superbilligt det också.

Studentrabatter:
Lund som stad kretsar mycket kring oss studenter. Därför finns det många olika rabatter och erbjudanden för oss studenter. Utnyttja dessa! Var du än går i staden finns det rabatter du kan få, allt från klippning till nöjen. Ett hett tips är även att skaffa sig ICA-student för att få finfina erbjudanden.

Jobba vid sidan av:
Om man som jag har svårt att minska sina kostnader kan man istället öka sina intäkter. Många studenter har därför olika helgjobb. Förutom att vi har mer pengar i plånboken är ett helgjobb väldigt meriterande och bra att ha med i sitt cv.

Hoppas inte denna läsningen skrämmer er allt för mycket. Det roligaste med att vara student kostar faktiskt inga pengar alls 🙂

Bilden är från LUSEM´s första casetävning. En casetävling är en tävling mellan olika lag som ska presentera olika lösningar på samma problem. Superintressant.

Vi hörs!
/Filiph

Det här inlägget postades i Grundläggande info, Studentliv och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt