DRÖMMAR

Hejsan alla!

So far so good? I mitt krypin råder det faktiskt storstädning (tro det eller ej) pga. av att vissa personer har satt upp specifika krav som såklart måste upprätthållas. Sagt och gjort, snart skiner allt!

Terminen har verkligen kickat igång. Som kanske bekant läser jag sista terminen i ekonomi och är förvånansvärt kluven om vad jag vill göra efter min kandidatexamen. Ska jag plugga en master? Ska jag jobba? Kan man åka iväg och resa? Ni hör, det är inga enkla frågor.

Men med allt detta framåtsträvande tänk är det lät att skönmåla framtiden så att man glömmer bort nutiden. Att dagdrömma sig bort är något jag kommit till insikt mer och mer om att jag bedriver. Sure, drömmar om framtiden är bra på alla sätt och vis men om det går ut över nuet är det snarare kontraproduktivt. Oron kan göra en människa handlingsförlamad eller att glömma att se vad livet egentligen handlar om – att vara lycklig. Vill du jobba med något speciellt? Har du en passion du verkligen brinner för? Allt går att uppnå men att sätta upp delmål är bra. Att studera på Lunds universitet som ett första delmål är ett klokt val. Du får lära dig mer om det du tycker är kul, du lär känna massvis med människor och du bygger upp en solid paljett av egenskaper som du senare kan visa upp i from av ett examinationsintyg från Lunds Universitet.

Detta tankesätt är verkligen något jag börjat komma till insikt med och bli bekväm med. Jag vet om att jag inte kan allt ännu. Jag vet om att jag behöver mer kunskap och kännedom om omvärlden. Jag vet om att jag dock kommer nå dit.

Så, mina tre tips är:

  1. Sätt upp ett slutgiltigt mål
  2. Sätt upp delmål
  3. Kick ass

Att spendera ett år i Kalifornien var ett delmål för mig och som jag absolut inte hade velat vara utan

Så med det sagt hoppas jag att ni har det fantastiskt tills vi hörs igen!

 

Det här inlägget postades i Grundläggande info, Karriär, Studentliv, Studier och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt