Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Det jobbigaste med Lunds universitet…

Hej allihopa, hoppas att ni mår allra bäst!

Vi studentambassadörer som skriver på bloggen får ju ofta frågan om vad vi tycker är det allra jobbigaste med Lunds universitet, och även om det inte är det mest populära att besvara så jag tycker jag ändå att alla som pluggar eller ska börja plugga förtjänar att veta detta. Så här är vad jag tycker är det jobbigaste med Lunds universitet:

1.) Mycket jobb!
Om du känner att du vill ha ett extra jobb vid sidan om studierna så finns det en massa olika valmöjligheter att välja mellan! Allt från att jobba direkt med universitetet som studentambassadör eller sitta vid receptionen, till att välja mellan ett stort utbud av studentjobb som universitetet kan tipsa om. Att kolla igenom så många val kan verkligen kännas jobbigt ibland…

2.) Massa plugg!
Och på tal om valmöjligheter – det är så otroligt mycket att välja mellan när man ska kolla på studier! Lunds universitet har en massa olika utbildningar, både som program men även fristående kurser, för dig att välja mellan. Ibland kan det kännas som att man inte riktigt vet vad man ska kika på först…

3.) Hur lite tid man har!
En av de jobbigaste sakerna med Lunds universitet är hur snabbt allting går. Du kommer ju träffa fantastiska människor, några som du kommer att skapa kontakt som varar även efter studierna. Du kommer att uppleva en massa olika spännande saker och ting, och vara med om upplevelser som du knappast skulle kunna hitta på annan plats.

Ena stunden så har man precis börjat sina studier och så helt plötsligt står man där vid examen och ska ta emot sitt diplom. Det går så otroligt snabbt så man får verkligen ta till vara på den härliga tid man har! 

Dessa är mina små “klagomål” om vad jag tycker är jobbigast med Lunds universitet. Hoppas att ni alla kommer tycka att de är lika jobbiga! 

//Ismar, masterstudent i rättssociologi

oktober 15, 2021

Inlägget postades i

Studentliv