Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Dags för utbytesstudier!

Hej fina läsare!

Nu har nog ni allra flesta fått sommarlov gissar jag?
Jag själv har fullt upp med sommarjobb men framförallt att förbereda inför mina kommande utbytesstudier! Tiden går så fort och nu är det bara en månad kvar innan jag åker till Nya Zeeland och University of Auckland där jag ska läsa en termin. Det är väldigt enkelt att ta en termin och göra utbyte som student på Lunds universitet!

Visste du att:

  • Lunds universitet har utbyte med över 540 olika universitet i 70 olika länder
  • Över 1300 studenter från Lunds universitet åker på utbyte varje år
  • Utbytesterminen är studiemedelsberättigad, du har alltså möjlighet att ansöka om CSN för hela din tid utomlands
  • Man betalar inga skolavgifter utomlands utan räknas fortfarande som en student på Lunds universitet vilket gör att vi tar med oss vår skolpeng som man får av svenska staten. Bra va?
  • En utbytestermin ger internationell erfarenhet, fördjupade språkkunskaper och möjlighet att läsa kurser som inte finns i Lund!
  • Man kan (inom nästan alla utbildningar) tillgodoräkna sig sin termin utomlands till sin svenska examen vilket betyder att man inte behöver läsa om någonting när man kommer tillbaka i Sverige! Man fortsätter bara med nästa termin, precis som man hade gjort om man stannat i Sverige. Bra va?

Under min termin på University of Auckland så kommer jag att läsa 4 olika mindre kurser samtidigt. Det är lite annorlunda från hur vi gör här i Lund då man bara läsa en stor kurs åt gången. Jag får läsa vad jag vill under mitt utbyte då kandidatprogrammet i naturgeografi har en termin med helt valfria kurser. Då mitt intresse för havet och miljön där är väldigt stort så ska jag läsa olika kurser inom det! Bla. en som heter ”Dynamics of Marine Systems” och en som heter ”Current Issues in Coastal Managment”. Jag tror det kommer bli ett grymt och unikt komplement till min tidigare kunskap inom naturgeografi.

Nästa gång jag bloggar blir det från Down Under! Ha en underbar sommar så länge!
/Cecilia

juni 12, 2019

Inlägget postades i

Studentliv

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *