Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Dags för antagningsbesked!

Hej allihopa och hoppas eran sommar är fin! Jag sitter på en balkong i solen och njuter av att inte behöva åka till sommarjobbet förrns om två timmar. Annars består vardagen nu under sommaren mest av jobb, umgås med sambon och att försöka komma på några sorters maträtter. Det känns på något sätt mycket svårare att laga mat nu under sommaren än under terminerna? Om ni har några bra tips får ni gärna kommentera dessa!

Imorgon, den 11 juli, är det äntligen dags för det första antagningsbeskedet! Jag kommer ihåg hur jag kände det dagen innan beskedet skulle komma. Jag var supernervös och kunde inte sluta logga in på antagning var 10onde minut för att “det kanske kunde komma liiiiite tidigare”. Det gjorde det inte, utan det kom dagen som var bestämt. Det är helt okej att vara supernervös idag och inte riktigt kunna sova ordentligt inatt. Dock kommer inte beskedet komma klockan 00:00 utan under dagen så det vore nog ändå bra om ni försökte få in några timmars sömn ändå. (Även om jag förstår er för jag sov cirkus ingenting den natten)

Tänk vad spännande att IMORGON få veta vad ni ska göra för kanske de kommande 3 eller 5 åren. Och under dessa år kommer ingenting bli sig likt och heeela världen kommer att bli annorlunda. Ni kommer lära er så mycket nytt som ni aldrig trodde att ni skulle lära er, till exempel vet jag nu exakt hur det går till när ett företag går i konkurs (och jag som går socionom samt aldrig någonsin brytt mig om affärsjuridik). 

Kanske gör ni också som jag angående praktik/utlandsstudier. Hade absolut NOLL planer på att åka utomlands under min utbildning men den 12e september kommer jag sätta mig på flyget till Toronto, Kanada för att spendera 4 månader där. Det blev helt enkelt för spännande för att låta bli.

Hursomhelst, hur det än går imorgon med antagningsbeskedet kommer en lista på mina tips om hur ni ska klara av “dagen innan + natten”

  • Sov!!!!!!! Antagningsbeskedet kommer inte att komma under natten. Jag upprepar: DET KOMMER PÅ DAGEN!!!
  • Logga in om du vill nu under dagen för att säkerställa att det inte kommit idag. Bara du gör det med en medvetenhet kring att det inte kommer idag. Det är onödigt att sätta på kroppens alla stresspåslag i onödan!
  • Antagning.se kommer att vara seg imorgon p.g.a så många olika människor kommer att försöka ta sig in på sidan. Ha tålamod, drick en kopp kaffe och lär dig jonglera under tiden så kommer det gå bättre! (PS: jag hade panikens mamma här, trodde aldrig hemsidan skulle fungera och jag skulle aldrig någonsin få veta om jag kommit in och hela världen skulle gå under. SÅ BLIR DET INTE)
  • Om du får ett ANTAGEN – glöm inte trycka i det innan den 26/7 !!!
  • Försök tänka på något annat än att hela din värld kommer förändras imorgon. Bestäm dig typ för att lära dig hela alfabetet baklänges under 60 sekunder. Då kommer du hålla dig sysselsatt

Ta det nu lugnt med beskedet och stressa verkligen inte upp er. Det blir bra oavsett.
/Angelica, student

 

En LUGN student
juli 10, 2019

Inlägget postades i

Studentliv

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *