Att cykla i Lund – eller myten om Skåne utan backar

Nästan alla verkar veta att Lund är en cykelstad och att det antagligen finns nästan lika många cyklar som det finns studenter i Lund, det vill säga jättejättemånga.

Innan jag flyttade till Lund från Göteborg hade jag inte cyklat sedan jag var liten och hade cykel med stödhjul, vilket gjorde att jag var lite tveksam till det här med att börja cykla. Jag hade i alla fall turen att få ärva min mammas gamla damcykel som egentligen är alldeles för stor och ganska ful men som idag är en av de mest använda ägodelar jag har.

Påväg mellan föreläsningar

Det kan inte bara vara jag som någon gång hört någon säga: ”Det är härligt att cykla i Skåne, det är så platt där och det finns nästan inga backar”, eller? Detta är nämligen inte helt sant.. Visste ni om att Lund är en av de städer som har högst höjdskillnader i hela Sverige? Alla ni som någon gång har cyklat från stan upp till BMC och LTH eller upp för hela Tornavägen vet vad jag menar!

Även om cyklingen innebär att jag vissa dagar kommer till föreläsningen helt genomblöt av regn och svett med mjölksyra i benen och genomfrusna händer så är fördelarna definitivt fler. Du slipper missa bussen, du tar dig lätt överallt i hela Lund, du får vältränade ben, och på sommaren är det faktiskt väldigt mysigt.

IMG_4598

Cykelparkering utanför BMC

Så ett av mina bästa tips till er som bestämt er för att studera i Lund, KÖP EN CYKEL!

Ett cykelinköp behöver dessutom inte vara dyrt, kolla in Lunds kommuns cykelaktioner för begagnade cyklar eller Lundahojs cykelstationer där du kan hyra en cykel över dagen.

/ Viktoria

Det här inlägget postades i Ny i Lund, Studentliv och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

KOMMENTARER

  1. Pingback: I huvudet på en student | Lundastudent

  2. Pingback: Lund – en stad att promenera i | Lundastudent

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt