Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Cykelutflykt!

Tjej som leder sin cykel på kullerstensgata i Jakriborg

God förmiddag, 

Jag tänkte att dagens inlägg blir en liten “följ med en student” fast en helg-edition eftersom jag denna helgen var på en liten cykelutflykt utanför Lund! Ni vet kanske att vi har ett instagram konto (@lundsuniversitet) och ett snapchat konto (@lundastudent) där man var vecka får följa en ny student under en vecka, men tänkte att det var dags för ett inlägg på bloggen med. 

Det är ju de sista veckorna på plugget nu så mycket tid går åt att studera, men jag tror verkligen på att en utflykt och lite tid ute i naturen är en perfekt återställare just när det är som mest stressigt! Så i helgen lade jag och en kompis bort studierna och skolböckerna och drog ut på en utflykt utan något riktigt mål. Så det blir kanske mer ett “häng med mig på en utflykt”-inlägg eftersom det var vad jag gjorde hela lördagen. 

Så denna helgen tog jag och en kompis med oss våra skruttiga cyklar och styrde kosan mot Lomma. Det finns jättebra cykelbanor i Skåne – tre av Sveriges cykelleder börjar (eller slutar?) i Skåne, och att Skåne är relativt platt gör det också till en mer behaglig cykeltur. Men vi cyklade i alla fall mot Lomma med en liten picknick och fika på jakt efter något kul ställe att stanna på. Det första blev en liten lunch på en åker någonstans mellan Lund och Lomma, och lite senare en fika i Jakriborg. Just nu är Skåne också så fint med alla sina rapsfält, så somrigt och färgglatt (om än fortfarande lite kallt)!

Hoppas att ni också haft lite tid att ta er ut och pausa lite, eller gjort någonting annat kul denna helgen!

//Emily, student

maj 17, 2021

Inlägget postades i

Studentliv