Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Att följa sin dröm

Halli hallå!

Lillördag idag, jag sitter på praktiken och tänkte jag skulle skriva lite om varför och hur jag började praktisera som kommunikatör just här på Nationell studentrekrytering och marknadsföring. Det är nämligen såhär att jag just nu läser en kurs, för att komplettera min kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap.

Hela mitt liv har jag drömt om att inspirera andra. Jag har under hela min uppväxt läst olika magasin, reflekterat över olika sorters reklam och läst flera bloggar – jag gör det fortfarande och jag har alltid tyckt att det är superkul. Jag minns hur jag tänkte att jag också vill vara med och skapa liknande saker.

På gymnasiet gick jag samhällsprogrammet med inriktning media. Det var perfekt för mig som ville vara lite kreativ. Framförallt när det en dag kom en dam som sa att vi skulle göra reklamfilmer för ett riktigt företag – och att den vinnande filmen skulle visas på bio. Jag och min grupp gick all in, vi vann, vår film visades på bio, och jag insåg vad jag ska göra efter gymnasiet – jag skulle läsa medie- och kommunikationsvetenskap, för det var så mina drömmar skulle bli verklighet.

Jag läste medie- och kommunikationsvetenskap i tre år vid Malmö högskola, detta kan du såklart göra via Lunds universitet också (här finns lite info!). Jag fick lära mig massor med teorier kring medier och hur de har utvecklats, olika strategier, jag fick skapa projekt och massor med andra spännande och bra saker. När utbildningen var slut hade jag dock inte gjort någon praktik, och hade ingen riktig erfarenhet. Vilket visade sig vara mindre bra i mitt fall, då jag hade stenkoll på hur man bör tänka inom medie- och kommunikationsvetenskap, men ingen aning om hur man faktiskt arbetar med detta i praktiken.

Byggnaderna här vid Lunds universitet är coola på flera sätt!

Som tur väl var tänkte smarta lilla jag att det kanske, kanske finns fristående praktikkurser… Väl under ansökningsperioden såg jag Lunds universitet faktiskt har detta – inom medie- och kommunikationsvetenskap. Gissa om jag blev överlycklig?

Jag ansökte till kursen, och började samtidigt leta praktikplats. Jag gick på flera intervjuer, och Nationell studentrekrytering och marknadsföring vid Lunds universitet var en av dem. Här sa de att jag kommer få arbeta med eget projekt, jag kommer vara med och marknadsföra Lunds universitet, arbeta med flera olika sorters medier, design och jag kommer få vara kreativ. Jag skulle alltså få möjligheten att använda min vetenskapliga kunskap i praktiken, göra allt jag tycker är kul – och förhoppningsvis på vägen så kanske jag lyckas inspirera någon till att studera vid Lunds universitet. Om jag är nöjd med mitt val? EE JAAAAA! Just nu arbetar jag med mitt huvudprojekt – Lunds universitets inspirationsdagar. Är ni sugna på att besöka verkligheten så är detta ett superbra tillfälle!

Hela jag blir ett leende när jag får vara kreativ!

Förresten så har jag snapchat-vecka på universitetets snapchat “Lundastudent”. Det är hela tiden olika studenter som visar upp sin vardag. In och följ!

Tack och hej!

Kram

oktober 18, 2017

Inlägget postades i

Studentliv