Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Är du intresserad av konst & design?

Tjena gänget! 

En fråga som jag märkt kommer på tal en del när jag är ute och jobbar är just Lund universitets utbud av program och kurser inom konst & design.  Utbudet är faktiskt mycket större än vad man tror, följ med här! 

Utbildningar på grund/programnivå som berör ämnet design

 • Arkitektprogrammet, 300 hp. 

  –> Ett program för dig som är intresserad av gestaltning, rita och kreativt tänke vid utformning av byggen. Rekomenderas starkt, mitt ex älskade det och gjorde en kurs inom arkitektur i extrema miljöer vilket är sjukt häftigt hehe. 

 • Civilingenjörsutbildning i maskinteknik – teknisk design, 300 hp. 

  –> Ett program för dig som är tekniskt lagd och vill blanda dina kunskaper inom matematik, fysik och kreativt tänkande för att designa superhäftiga lösningar för framtidens industri. Flera vänner som studerar är supernöjda, en mildare mängd matte än vanlig maskinteknik dessutom.

 • Systemvetenskap – design av informationssystem, 180 hp. 

  –> Ett program för dig som är tekniskt lagd men som fortfarande brinner för människan och utveckling av vardagliga tekniska lösningar. Detta program läser jag och har gjort flertalet kurser inom interaktionsdesign, otroligt kul. 

 • Industridesign, 180 hp.

  –> Ett program för dig som är praktiskt lagd och vill använda dina händer och tankar för att skapa framtidens industriella designlösningar. Här utvecklar man bland annat produkter, genom att tänka utanför boxen för att ta befintliga produkter till en ny nivå. 

 • Civilingenjörsutbildning i väg- och vatten, 300 hp.  / Högskoleingenjörsutbildning i byggteknik med arkitektur, 180 hp.

  –> Två program för dig som är tekniskt lagd och vill blanda det med arkitektur. Högskoleingenjörsubildningen erbjuder dig det direkt i din utbildning medan civilingenjörsutbildnigen i väg- och vatten erbjuder dig kurser på masternivå inom arkitektur där man studerar tillsammans med arkitekter. 

Utbildningar på grund/programnivå som berör ämnet konst

 • Konstnärligt kandidatprogram i fri konst, 120 hp. 

  –> Ett program för dig som brinner för ren konst, och vill plugga i Malmö fast än att det är för Lunds universitet hehe.

 • Konstnärligt kandidatprogram i skådespelarkonst, 180 hp.

  –> Ett program för dig som vill vara konstnärlig med ditt språk, dina rörelser och din kropp. Utmärkt om du vill satsa på en karriär inom skådespeleri. Också i Malmö, hehe.Det var allt för mig! Hoppas vi ses på Uni! Ta hand om er 🙂

En bild på väg till skolan 😀 

maj 8, 2019

Inlägget postades i

Studentliv

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *