Äntligen fredag!

Hej allesammans! 🙂

Efter en liten bom i måndags så blev inlägget förskjutet till idag. Men vad gör det? Veckans tema har varit att beskriva vad som är så speciellt med Lund. Många studenter kan nog enas om mångt och mycket gällande vad som gör Lund speciellt. Utan tvekan så är Lund verkligen en studenternas stad.

Eftersom jag bott i Malmö i större delen av mitt liv så var det spännande när flyttlasset gick till Lund i våras. Malmö är förvisso en väldigt trevlig stad men jämför man med Lund så skulle jag nog säga att Lund slår Malmö med en viss marginal. Jag skulle därför vilja poängtera två stycken skillnader som jag upplever gör Lund speciellt.

Mindre, men betydligt mer genuint:
Jag vet inte riktigt vad det är med Lund som gör att jag känner så men jag ska försöka att förklara logiken bakom det. Lund är mindre än Malmö som stad och kanske är det just det som gör att Lund känns betydligt mycket mysigare. Varje gång man cyklar runt i områdena kring centrum i Lund blir jag alltid glad av alla färgglada hus som ligger där. Lund är både gammalmodigt men samtidigt modernt. Miljön som omringar Lunds stadskärna ska icke underskattas.

Studentigt värre:
Studenternas närvaro i Lund är märkbar. Eftersom man nu bor i Lund, året om, märker man av studenternas frånvaro på sommaren. Många åker hem till sina respektive hemstäder och Lund är därmed inte desamma. Det känns tomt på sätt och vis. Mycket aktiviteter sker på studenternas initiativ eller skolrelaterade föreningar. När terminen väl är igång är det alltid fullt ös i Lund.

Överlag finns där många fler saker som gör Lund speciellt. Det är i slutändan en kombination av skola, kompisar, miljön runtomkring och aktiviteter som gör Lund så härligt.

Lite eftermiddagsplugg en fredag innan helg gör att man kan koppla av lite extra!

Just nu i livet är det mycket som händer. Skolan rullar på för fulla muggar. Dock är det inte långt kvar av terminen och däremellan väntar ett välförtjänt jullov.

Föreläsning från igår. Ekonometri på schemat…

Nu checkar vi ut från veckan och tar efterlängtad helg!

Ha de!

/ Adam

Om adamn

Hej allesammans! Mitt namn är Adam och jag är 21, snart 22 år gammal. Jag pluggar idag det oerhört intressanta programmet Pol.kand, som är en förkortning på Politicies Kandidatprogram för att klargöra det. Just nu inne på 3:e terminen och pluggar företagsekonomi. Förutom att studera gillar jag också att hänga med vänner, se på fotboll och diverse tv-serier och massa annat skoj! Ska bli kul att börja skriva på bloggen och dela med mig av min vardag, och har ni frågor rörande utbildningen så tveka inte att höra av er! Vi ses och hörs, ciao!
Det här inlägget postades i Studentliv och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt