Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Starta din egen studentförening!

Hej alla läsare!

Nu är det fredag igen och solen skiner! Så himla hääärligt!

Denna veckan har (förutom plugg) gått åt till en del planerande av evenemang för min del. Jag är nämligen både ordförande och grundare av en studentförening här i Lund! Föreningen heter SWAN-Scientific Women’s Academic Network och startades för ett år sedan som en fri förening under Lunds Naturvetarkår. Nu har vi över 100 medlemmar och har arrangerat flera events! Syftet med föreningen är att främja för kvinnor och jämlikhet inom naturvetenskap via nätverkande, stöttning och inspiration. Detta har vi gjort genom att text anordna bruncher med networking/mingel, inspirationsföreläsningar mm.

Detta är alltså en förening som jag startade själv eftersom jag tyckte att någon sådant här saknades i Lund! Det är så fantastiskt att vara Lundastudent för oavsett vad du tycker är viktigt eller är intresserad av så lovar jag att det finns någon annan som också tycker/är det! Det finns mängder av olika föreningar inom vitt skilda områden, Filiph nämnde ju t.ex. Unga Aktisparare i sitt inlägg tidigare i veckan! Den välkomnande och studentiga miljön bidrar också till att det är väldigt lätt att starta upp någonting då man ofta kan göra det via sin kår eller nation.

Över till något helt annat, imorgon är det ju dags för högskoleprovet! Ska du skriva? Lycka till isåfall! Jag ska själv jobba som provledare under morgondagen, så kanske vi ses!

Önskar er alla en grym helg!
/Cecilia

april 5, 2019

Inlägget postades i

Studentliv