Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

“Vad kan man göra med en sådan examen?”

Hej på er!

Mitt namn är Malin, jag är 23 år gammal och kommer ursprungligen från Göteborg, men har även hunnit med att bo ett par år i Stockholm och på Gotland innan jag slutligen hamnade i Lund. Nu i vår kommer jag att blogga här varannan fredag, vilket ska bli väldigt roligt!

Efter studenten visste jag att jag ville studera vidare, det kluriga var att komma på exakt vad jag ville läsa då jag inte hittade något program som kändes helt rätt för mig. Lösningen för min del blev att kombinera fristående kurser i medie- och kommunikationsvetenskap och statsvetenskap till en kandidatexamen. Den här terminen, som även är min sjätte och sista (!) på kandidatnivå, har jag praktik på sektionen Externa Relationer på Lunds universitet.

Den absolut vanligaste frågan som jag får när jag berättar att jag läser media och kommunikation är “Vad kan man göra med en sådan examen?” “Massor!” är mitt svar. Det och mycket mer tänkte jag berätta om i mina kommande inlägg. Ni kommer få en inblick i min vardag som student och praktikant med allt vad det innebär. Om ni har några frågor så får ni gärna ställa dem i en kommentar!

/Malin

februari 1, 2019

Inlägget postades i

Studentliv