Lundakarneval!

Hej allihopa!

Då var det dags för ytterligare ett inlägg. I brist på fantasi och för att undvika upprepning i alltför hög grad så tänkte jag dedikera ett helt inlägg för att skriva om Lundakarnevalen.

I Lund har studenterna länge, länge firat vårens ankomst i månadsskiftet april-maj. Men det var 1849 som den första egentliga Lundakarnevalen ägde rum, även om man inte använde det ordet då. Allt eftersom blev Karnevalerna alltmer organiserade. Från 1876 blev det karneval vartannat år. Detta upphörde dock redan 1892 och istället bestämde man sig för att ändra tiden till 4 år. Från första början varade bara Karnevalen i en dag men har vid senare tillfällen ändrats till både 2 och 3 dagar.

Från Karnevalen 2014, årets tema var då “Futural”.

Inom Karnevalen kan man helt och hållet bestämma vad man vill jobba med. I årets Karneval finns där 33 sektioner. Vill du syssla med nöje, media, musik, mat eller bygga vagnar till tåget så går det alldeles utmärkt. Det är verkligen superkul att man kan välja! Man möter så många nya människor som man annars inte hade träffat, och det är verkligen en bonus. Jag är själv engagerad inom en sektion som går under namnet “Snaxeriet” och ni kommer få se och höra mycket från oss inom den närmsta tiden på instagram och snapchat.

Bild från Karnevalen 2010

Det bästa med Karnevalen är att det är Lunds studenter som arrangerar Karnevalen, och det tycker jag är helt fantastiskt. Karnevalen är ett bevis på hur stort och påtagligt studentlivet i Lund är. I år räknar man med att mer än 5000 frivilliga kommer att arbeta under dagarna som Karnevalen pågår, vilket är 18-20 maj. Därtill beräknas det att cirka 400 000 personer kommer att besöka Lund under dessa tre dagar för att ta del av vad Karnevalen har att erbjuda.

Redan om 29 dagar är det dags och innan det finns det massvis som ska göras!

Vi hörs!

Adam

Om adamn

Hej allesammans! Mitt namn är Adam och jag är 21, snart 22 år gammal. Jag pluggar idag det oerhört intressanta programmet Pol.kand, som är en förkortning på Politicies Kandidatprogram för att klargöra det. Just nu inne på 3:e terminen och pluggar företagsekonomi. Förutom att studera gillar jag också att hänga med vänner, se på fotboll och diverse tv-serier och massa annat skoj! Ska bli kul att börja skriva på bloggen och dela med mig av min vardag, och har ni frågor rörande utbildningen så tveka inte att höra av er! Vi ses och hörs, ciao!
Det här inlägget postades i Studentliv och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

KOMMENTARER

  1. Spännande! Alltid lika kul och se och höra vad folk sysslar med efter de är klara med studierna! Hjärtligt välkommen till bloggen!

  2. Ja det är en mäktig känsla att gå från studier till arbetsliv och kanske rentav driva företag. Har själv gjort resan från Lunds universitet genom redovisning till att driva eget företag inom just redovisning (https://www.bravoekonomi.se). Men juridik är någonting helt annat förstår jag. Samtidigt kan det väl vara så att faktiskt komma in på utbildningarna i Lund är ibland svårare än själva utbildningen så länge man är flitig i skolan. Oavsett ska det bli spännande att följa här på bloggen.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt