Lundastudent

Livet som student vid Lunds universitet

Slå ett slag för lathet!

Hej vänner,

Nu så här i slutet av Lundaterminen och när sommaren knackar på dörren är det kanske bra med en lite tillbakablick på året som varit.

Lund är en fin och pittoresk liten stad som jag, efter att ha bott utomlands och även i Stockholm i höstas, ändå har saknat en del. Jag måste erkänna att efter att ha spenderat så mycket tid här känner jag emellanåt att jag måste vara klar med Lund eller att Lund snart måste vara klar med mig. Ändå kommer jag konstant tillbaka hit.

Varför?

Med risk att göra en lite väl långdragen och djup analys tror jag det är för att jag ändå känner mig till viss del hemma här och hittar ett lugn. Den här våren har jag tacklats en del med mig själv när det kommer till att ta det lugnt, slappna av och vila upp sig. Jag är en fruktansvärt rastlös människa!!! Jag har kört ett högt tempo, som jag tror många av oss gör nuförtiden. Jag såg senast i förra veckan en studie som visar att fler och fler ungdomar går in i väggen, mår dåligt och tappar livsgnistan.

Jag tycker detta är otroligt sorgligt, och trots att jag hållit så extremt högt tempo själv så har jag lyckats hålla mitt huvud uppe över ytan. Men detta troligen för att jag har fått denna lilla andningspaus i Lund och för att jag tillåter mig själv att vara lat. Men hur lätt är det att tillåta sig detta när man tror sig ha energi, när man har svårt att säga nej för att man genuint vill göra mer? Vi är ambitiösa, vi vill mycket och idag har många av oss möjlighet att göra mycket!

Därför så skulle jag vilja säga nu när de flesta av oss blir lite lediga till sommaren, ta fram LATHETEN inom dig!! Och med lat menar jag inte att du inte ska resa, träna eller köpa den jätte goda glassen du vill ha… men låt bli dem grejerna som du tycker känns som en börda eller som ett tvång. BARA SLÄPP DEM! (hahah med risk för att ni tycker jag är helt orealistisk). Men den perfekta latheten som jag vill att vi försöker komma åt mer idag är att tänka mer på oss själva, lyssna mer på oss själva och tycka att det är ok. Lathet är inget dåligt, det är ett måste! 😉

Tänkte avsluta med lite fina bilder från Körsbärsträdgården som står i blom nu. Jätte nära Lund, i Veberöd.

I sommar blir det att jobba på Aquaria vattenmuseum i Stockholm! Ta hand om er och ses nästa år när jag gör mitt sista år i Lund…. Kanske 😉

Här doppar vi fötterna i vattnet
För romantiskt i dessa skogar för att inte hålla handen, då får man tager vad man haver 😉
Fullt med vita utslagna körsbär 🙂
maj 8, 2017

Inlägget postades i

Studentliv Studier