Student=Nudlar?

Hallå hallå! I skrivande stund befinner jag mig hemma hos föräldrarna för lite påskledighet och blir omhändertagen med massor av mat! Som student längtar man oftast hem för att ha någon annan som lagar god mat åt en (och familjen såklart men familj är lika med mat). Jag lagar god mat också, men den är väldigt standardiserad i brist på tid, ork, intresse och allt därtill.

Jag vet att innan jag började plugga (jag hör det i och för sig fortfarande med jämna mellanrum) att jag endast kommer äta nudlar och inte ha råd med någonting. Jag blev livrädd varje gång men till skillnad från då kan jag nu säga att så verkligen inte är fallet. Tack och lov. Har man verkligen råd att äta spännande mat och vad lagar man med en studentbudget? Jag har svaren!

frulleyogaLUND är studenternas Mecka!
Eftersom Lund är ett universitet med en stad och inte tvärtom är det mesta studentanpassat och man kan äta Lunch, frukost, middag, fika, falafel, buffé, sushi för dryga femtiolappen!

CSN räcker
Idag får man som student med fullt lån och bidrag 9900 kronor i månaden. De flesta tar lån (vilket är det bästa lån du kan ta då du får en fantastiskt bra utbildning med ett lån som det är mycket låg ränta på). Du kommer alltså kunna äta massa gott NU som när du får jobb senare och dessutom betalar av lånet. Utan problem.

BILLIG MAT är GOD MAT! 
Bara för att man inte har ekonomin att äta på restaurang varje dag (men hur många har det egentligen) betyder det inte att man inte kan äta varierat, kul och gott! Exempel som jag äter är olika typer av grytor, allt från thaigrytor till andra modifierade currygrytor! grönsakerRotfrukter i ugn eller goda och krämiga värmande soppor på vintern är också ofta förekommande!

Charmen med att vara student
Eftersom man som student är någonstans mittemellan ung och fri och en självständig vuxen kan man ju äta frukost till middag eller ett paket riskakor med prästost på. Då kan man vara lat och få en billig måltid utan att någon klagar på en samtidigt som man blir mätt…

Läs här och dubbelkolla om studentens matvanor (längst ner i inlägget specifikt om detta)!

Jag tänkte i ett annat blogginlägg skriva några gyllene recept som jag själv lagar och som jag älskar!

Trevlig Påsk på er och ha d(ÄT) gott!  tacopizza

Det här inlägget postades i Grundläggande info, Ny i Lund, Studentliv, Studier och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt