Är du Team Ryggsäck eller Team Axelväska?

Under din tid som student kommer du behöva ta ställning till en mängd olika frågor. Ska du bo i Lund eller Malmö? Ska du ha en macdator eller en PC? Ska du gå ut på nation eller stanna hemma och spela spel? Men det finns en fråga som är så laddad, så uppdelande av studentkåren, att du verkligen måste tänka till innan du tar ställning till frågan. Denna fråga är: Är du Team Ryggsäck eller Team Axelväska?

Jag är Team Ryggsäck

Jag är Team Ryggsäck

Lunds studenter är uppdelade i Team Ryggsäck och Team Axelväska

Lunds studenter är uppdelade i två grupper: Team Ryggsäck och Team Axelväska. Det hela går helt enkelt ut på att vissa föredrar att använda ryggsäck, medan andra föredrar att använda axelväska. Jag är helt och hållet Team Ryggsäck, men så har inte alltid varit fallet. Ända till i mitten av mitt första år på Lunds universitet var jag nämligen Team Axelväska. Anledningen till att jag ändrade mig var mycket enkel, och kommer få dig att ändra dig.

Min väg från Team Axelväska till Team Ryggsäck

Under min skolgång, från högstadiet till första året på universitetet, har jag alltid använt mig utav en axelväska. Att ha ryggsäck var något töntigt och fult. Jag gick därför runt med min axelväska som var alldeles för tung, vilket resulterade i ett antal besök hos läkare och massörer på grund av ryggproblem. Började jag använda ryggsäck efter detta? Självklart inte! Ryggsäckar var ju något töntigt och fult.

På grund av att jag alltid packade ner alldeles för mycket i min axelväska gick väskorna konstant sönder. Jag vet inte hur många axelväskor jag har gått igenom under min skolgång. Det var inte mina ryggproblem som fick mig att byta till ryggsäck, utan det var snarare min snålhet som student att konstant lägga pengar på nya väskor som fick mig att byta. Så här i efterhand kan jag tycka att jag, för att uttrycka mig milt, var helt dum i huvudet som brydde mig mer om att se snygg ut än att bry mig om min rygg.

En bidragande faktor till mitt byte var att i samband med att min axelväska hade gått sönder för sista gången började en viss ryggsäckstillverkare bli mode bland studenterna i Lund. Jag bestämde mig därför att köpa en sådan, och efter det har jag aldrig gått tillbaka till axelväskan. Visserligen har jag bytt ryggsäck, då jag fortfarande packar ner alldeles för mycket saker i min ryggsäck och behövde mer plats än i den lilla ryggsäck jag köpte först. Det som skiljer sig är dock att jag nu fördelar vikten ergonomiskt över mina axlar, och att jag därför inte har samma ryggproblem längre.

Ryggsäckar är snygga och bättre för hälsan

Kontentan av det här är alltså att jag brydde mig alldeles för mycket om vad folk tyckte om mitt utseende, att jag föll för grupptryck och att jag inte brydde mig om min hälsa. Jag var en utomordentlig förebild som studentambassadör helt enkelt.

Skämt åsido bör du som student välja en ergonomisk ryggsäck framför en axelväska då tre tjocka kursböcker, dator, matlåda, vattenflaska och allt annat du kan tänkas packa ner väger en hel del. Om du i slutet av dina studier gärna vill kunna göra saker som att gå, stå och böja dig ner utan att klaga på ryggont bör du därför välja en ryggsäck. Och vet du vad? Ingen bryr sig om att du har ryggsäck på dig eller inte. Dessutom är ryggsäckar snygga nu för tiden.

Om Dennis Widmark

Jag är 24 år och är från Stockholm. Jag studerar mitt femte och sista år på civilingenjörsprogrammet inom Maskinteknik med inriktningen Teknisk Design. Jag har alltid tyckt om design, och naturämnena var mina favoritämnen på gymnasiet. Därför valde jag utbildningen inom teknisk design där jag kunde kombinera mina intressen. På fritiden älskar jag att träna, men jag är en typisk periodare, så beroende på när du frågar mig spenderar jag all min tid på gymmet eller all min tid med att titta på Sci-Fi-serier och läsa böcker och tidningar. Jag älskar även att spela spel som t.ex. Monopol eller Tarôt (ett franskt kortspel som liknar kortspelet Plump men som bara råkar ha samma namn som spådomsgrejen). Det blir därför många spelkvällar hemma hos mig.
Det här inlägget postades i Studentliv och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

KOMMENTARER

 1. Hade den här diskussionen med min mamma igår, hon är team ryggsäck och jag team axelväska. Ditt inlägg fick mig att gråta av skratt! Är nog inte helt redo för töntstämpeln riktigt än men ska definitiv överväga det här beslutet en extra gång..

 2. Pingback: Så har du relationer över utbildningsgränserna | Lundastudent

 3. Ja, man brukar få konstiga blickar och behöva förklara sig när man säger att man ska spela Tarôt. Så du är också en Tarôtspelare?

  Min ryggsäck har en rem runt magen, så den är perfekt 😉

 4. Min ryggsäck är en Addidas, men modellen jag har verkar inte säljas längre. Dock har de många andra snygga och funktionella ryggsäcks du kan titta på. De är dessutom rätt billiga =)

 5. mars 31, 2015 | 8:06 e m | Richard Brorsson

  Hej! Angående spelet Tarôt:
  Tarot har inget med spådomar att göra från början, utan var helt enkelt en annan slags kortspel, med andra bilder men samma principer. Att det skulle ha med så kallad spådom att göra är ett senare påfund, när man hittade på nyandlighet på 1700-talet. Då skulle allt plötsligt ha med andar och spöken och magi att göra, då kom man på att de här gamla kortlekarna var väldigt fina och mystiska och började använda de “exotiska” korten för spådomar.

  Angående ryggsäckar:
  Skaffa gärna en med rem man kan ha runt magen, speciellt om ryggsäcken är tung. Detta är ännu bättre för ryggen. Töntigt säger ni? Ja, för att ha ryggskott är ju så jävla coolt.

 6. Pingback: Är du Team Ryggsäck eller Team Axelväska? - Dennis Widmark

 7. Vart finns det snygga och hyfsat billiga ryggsäckar? länk? 😛 vad har du för märke?

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt