Valborg

 

… Vem älskar inte valborg? Det ska egentligen betyda att våren är här. Det går dock att diskuteras. Men det häftiga med att bo i södra Skåne är att man kan uppleva de fyra olika årstiderna under en och samma dag. Och det är ju inte många som får den chansen!

Normalt sätt brukar vi, studenter, i Lund fira allt möjligt. Man tar alla chanser man får och hur kul är inte det egentligen? Jag skulle säga att man uppskattar det lilla, lite extra på detta sätt.

Valborg är dock inte litet någonstans i Lund utan här har vi skvalborg, kvalborg, valborg, finalborg och slagborg. Ja det är en stor och lång fest det där. Dock är det så kul att träffa gamla vänner som är på besök för att fira, samt träffa nya vänner här och där. Folk samlas helt enkelt för att umgås och ha kul. Därför är dessa dagar nästan inte tillräckliga om man vill få sig en ordentlig paus från plugget och tänka på annat.

Och klart man borde få tid till att fira att våren är här. Jag älskar våren, då atmosfären runt omkring en förändras och man plötsligt ser alla människor ute och njuter av vädret på alla sätt och vis. Det känns som att kärlek och glädje svävar i luften.

Till och med plugg blir roligare när det är bättre väder. Ja sitta i solen på en bänk och plugga lite programmering med kaffe och kaka. Kan det ens bli bättre? Man blir ju brunare, smartare, piggare och gladare. Ja, bästa kombinationen helt enkelt.

En annan positiv sak med valborg är att det betyder att sommarlovet är snart här! Det är verkligen behövligt efter två terminer med mycket plugg. Det är verkligen lyx att få ha ca 8 veckors semester.
Dock kommer jag har lite kortare sommarlov i år. Jag ska nämligen flytta till Sydney ett halvår och plugga där(utbytestermin). Terminen börjar redan i slutet av juli, så jag kommer att behöva flytta dit i mitten av juli för att leta boende osv.

Men jag kommer i alla fall få 1,5 månads sommarlov och det ska jag utnyttja genom att resa runt och njuta av ledigheten helt enkelt. Skönt ska det bli!

Ha det gött!

 

 

Det här inlägget postades i Studentliv och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt