Valborg

Ojojoj, den mest intensiva helgen är nu förbi. Valborg är större än julafton, nyår, födelsedagar etc. tillsammans.

Det är dagarna när alla i hela lund är i party-mode helt enkelt. Kvalborg (29 april), Valborg och Finalborg (1 maj) är de stora party-dagarna men Skvalborg (28 april) och Katastrofalborg (2 maj) är inte dåliga fest-dagar de heller.

Människor reser land och rike för att komma till LUND för valborg, och alla nationer har någon sorts fest. Vanligtvis möts de flesta upp i parken (sisådär 20 000-30 000 personer) på valborg medan under de andra dagarna är det hemmafester, nationer, diverse uteställen etc. som gäller. Vad det enkelt sagt är så är det människor som festar och har det gött ihop. Jag lyckades knäppa ett par bilder men jag är sämst på att fota så många foton blev otydliga. Men men, några fick jag.

Otydligt som in i, men detta är en korridorsfest på kvalborg.

People in stadsparken på Valborg

Valborg

Hjältar som delar ut vatten

Festival-liv på valborg

Bra gubbar och gummor som höll ordning

Lunda-falafel är nästan ett måste

Första maj tog jag det väääääldigt lugnt. Det var lite av en rehabiliteringsdag så jag drog ner till universitetshuset och lyssnade på lunds studentsångare som sjöng och sen var det chill i solen på uteserveringarna.

Sammansfattningsvis var det en väldigt händelserik helg som jag tyvärr misslyckade med att fånga på bild. Men vi får hoppas att de andra har lite bättre bilder.

Hadeeeeee

/Andreas

Det här inlägget postades i Studentliv och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt