Utbildningsmässorna

Idag har vi medverkat på utbildningsmässan i Skövde, och därmed startat vårens turné av mässor!

10915165_10155158857235052_5642349459106374311_n

Fullt med folk på utbildningsmässan i Skövde.

Lunds universitet kommer som vanligt att finnas med på de flesta av vårens utbildningsmässor runt om i hela Sverige. Där kommer vi få chansen att träffa, vägleda och inspirera potentiella framtida lundensare! KUL!

Som relativt ny studentambassadör för Lunds universitet är jag grymt taggad inför våren, och det vet jag att hela gänget är. Tanken är att vi ska dela med oss om vad man kan studera i Lund (nästan allt) samt hur det är att bo och vara student i Lund, vi är ju faktiskt experter på just det.

 

 

 

IMG_4544

Viktoria (jag) till höger och fina Emelie till vänster, står redo att ta emot nyfikna besökare.

Vissa frågor vi får från nyfikna framtida studenter är vanligare än andra. Här har ni topp 4 från Skövde:

Vad är Lunds universitet och var ligger det?
Lunds universitet är ett av Sveriges största universitet. Hos oss läser ungefär 47 000 studenter. Lund är en liten mysig stad som ligger i Skåne, cirka 10 minuter från Malmö.

Vad kan man studera i Lund?
Vi har nästan 290 olika program och 2 100 kurser att välja mellan vid Lunds universitet, vi har något för alla. Om man är osäker på vad man vill läsa för något är det en bra idé att börja med att fundera på vilka ämnen och områden man är intresserade av. Kika     gärna i vår katalog och på vår hemsida                                                                           för att få inspiration.

Hur är det att vara student i Lund?
Lund är en riktig studentstad eftersom nästan hälften av alla som bor här är studenter. I Lund får man träffa människor från hela Sverige, både med lika och med olika intressen. Förutom att plugga finns det alltid något att göra i Lund då det finns nationer, föreningar, och andra organisationer som sysslar med allt från himmel och jord. Du kan alltid hitta någon eller några i Lund som är intresserad av samma sak som du.

Är det svårt att få boende i Lund?
Precis som i alla andra städer kan det vara lite knepigt att hitta det perfekta boendet. Just nu satsas det och byggs mycket nya studentbostäder i Lund så det är fullt möjligt att få ett boende! Se andra inlägg för mer ingående information om hur du ska gå tillväga när du söker bostad. 

Vi hoppas att få se många utav er på mässorna i vår!

/ Viktoria

Det här inlägget postades i Bostad, Kommunikation, Mässor, Studentliv, Studier och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

KOMMENTARER

  1. Pingback: Att hitta vänner för livet under studietiden – inte bara en klyscha | Lundastudent

  2. Pingback: Vad är skillnaderna mellan en föreläsning? Seminarium? Laboration? Handledning? | Lundastudent

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt