Toddydagen med sittning och spex

Äntligen måndag och ny vecka! Någon som har påsklov? Det är inte ofta man får påsklov när man läser på universitetet men i år har jag faktiskt fått turen att vara lite ledig.

Detta firades i helgen genom att vi bland annat var på och sittning och spex på Toddydagen. Innan jag flyttade till Lund hade jag ingen aning om vad en sittning eller ett spex var för något, men de flesta som pluggat i Lund har nog någon gång varit på både och.

IMG_4932

Toddyspexarna

En sittning är en stor middag/fest där man sitter vid långbord och blir serverad mat samtidigt som man sjunger sånger och har allmänt roligt. Spex kan betyda lite allt möjligt men är väl egentligen underhållning genom till exempel sång, teater, musik eller liknande. Läs gärna Mathildas inlägg om hur det är att vara med i ett spex.

 

 

Under kvällen på Toddydagen kombinerades sittning och spex genom att Toddyspexarna hade föreställning under middagen i AF-borgen. Kvällen var väldigt lyckad och jag blir alltid lika imponerad av hur många talangfulla studenter det finns!

Glad påsk på er! / Viktoria

IMG_4940

Efterrätt

IMG_4914

Sittning i AF-borgen och föreställning med Toddyspexarna

Det här inlägget postades i Ideellt engagemang, Studentliv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt