Tips inför mässor

Hej kära bloggläsare!

Jag ligger i skrivande stund i sängen och återhämtar mig efter alla gymnasiemässor jag har deltagit på de senaste veckorna. Det har blivit en hel del resande och så sent som i måndags gästades Karlskrona och dagen efter var det Kalmar som stod som mässvärd. Det har varit väldigt trevlig, både att hänga med ambassadörsgänget, men även att träffa alla mässdeltagare och besökare. Jag måste även tillägga att det var väldigt trevlig att få se båda dessa vackra kuststäder. Hit åker jag gärna igen när sommaren kommer!

Som sagt så är det väldigt kul att träffa alla er blivande universitetsstudenter och försöka övertyga er om hur kul det är att börja studera (och speciellt då i Lund!). Att få träffa er som redan vet vad ni vill studera och brinner av entusiasm är verkligen kul, men det är minst lika kul att träffa er som inte riktigt vet vad ni vill eller ens har funderat så värst mycket på vidare studier, för att sedan se den där gnistan tändas när jag nämner just den där utbildningen som verkar helt skräddarsydd för dig. Jag vet hur svårt det kan vara både att motivera sig att tänka på universitetsstudier redan innan studenten är tagen, eller att komma på vad man vill studera till. Jag vet, för jag var precis i den situationen själv innan jag kom till Lund och insåg att jag hittat rätt med utbildning och allt. Men ta tillfället i akt och prata med oss när vi kommer till er. Det är vårt jobb att hjälpa till och det gör vi mer än gärna. Så nu tänkte jag faktiskt komma med lite tips på hur ni kan förbereda er innan vi ses för att ni ska kunna ta tillvara på vår ”expertis” så gott som det går!

  1. För er som vet vad ni vill studera så är det bara att komma förbi oss och prata. Vi har nästan alla utbildningar man kan tänka sig. Då kan vi berätta mer om utbildningens innehåll och Lund som studentstad – vi har alltid saker att berätta och tipsa om!
  1. För er som inte vet vad ni vill, kom ändå förbi! Försök att tänka ut om det är något specifikt ämne som ni tycker om eller om det är något annat i största allmänhet som ni är lite extra intresserade av så kan vi berätta om utbildningar som handlar om just det.
  1. Jag vet att det inte är lätt att komma fram till vår monter om man inte känner att man har någon specifik fråga. Men kom fram ändå är mitt råd! Vi älskar att prata om Lund och även om inte du känner att du har så mycket att säga så kan vi alla prata på i all oändlighet om vår kära stad och vårt universitet – och vi är ju där för din skull!
  1. På de allra flesta mässor vi åker ut på håller vi ofta ett eller två seminarier där vi pratar om hur det är att bo och studera i Lund. Fokus ligger inte på information om specifika program, utan helt enkelt mer på hur vardagslivet för oss studenter ser ut samt vad som gör Lund till den härliga studentstad den faktiskt är. Så kom och lyssna!
  1. Kom också gärna fram till oss och fråga oss om hur det fungerar med studentboende – det finns många alternativ och vi har alla varit där, så det finns garanterat bra tipps att hämta.
  1. Slutligen vill jag bara säga att vi ambassadörer är bara människor vi med och ibland så vet vi tyvärr inte svaret på era frågor även om vi alltid gör vårt bästa att hjälpa till. I dessa fall hjälper vi till med kontaktuppgifter till studievägledare osv. för att ni ska få den information ni behöver.

Det var nog allt jag kom att tänka på för den här gången. Jag hoppas att vi ses på Öppet hus i Lund den 12 mars. Annars så tar jag mig upp till Nässjö veckan därpå fredagen den 18:e mars!

På väg hem från Kalmar. Bloggar som vanligt!

På väg hem från Kalmar. Bloggar som vanligt!

I min kära hemstad Sundsvall!

I min kära hemstad Sundsvall!

Ambassadörer in action.

Ambassadörer in action.

Gangsta' life i Kalmar!

Gangsta’ life i Kalmar!

Johannes informerar!

Johannes informerar!

I loungen på Sundsvalls flygplats!

I loungen på Sundsvalls flygplats!

Kloka ord från ett klassrum i Örnsköldsvik!

Kloka ord från ett klassrum i Örnsköldsvik!

Det här inlägget postades i Studentliv och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt