Terminsslut

Hejhejhej!

Nu var det jättelänge sedan jag skrev senast, men fear not för jag är tillbaka för att skriva mitt sista inlägg ifrån Leeds. Kommer kännas riktigt konstigt att åka hem, eftersom jag har en känsla av att jag aldrig kommer komma tillbaka till den gamla industristaden Leeds. Det är ju inte så man tar semester och drar till Leeds, man måste ha en väldigt specifik anledning för att åka hit. Men vem vet vad ödet har i åtanke för mig, framtiden blir ju aldrig som man planerar.

Lov

Hoppas ni hade en trevlig jul, åt alldeles för mycket mat (det ingår) och att nyårsafton levde upp till de skyhöga förväntningarna man har varje år. Min nyår gjorde faktiskt det, för första gången någonsin. Hursomhelst lovet blir ju alltid lite sämre om man måste plugga hela tiden men jag hade faktiskt varit ute i god tid och slapp julplugget, också för första gången någonsin.

Var i “the land down under” under jullovet, så nu ska jag på ett så oskrytigt sätt som möjligt beskriva min magiska och varma jul så ni inte blir avundsjuka. Det var helt okej att ligga på stranden i 35 grader värme, det var också ganska kul att träffa systern min som har varit ute och backpackat i mer än två år. Det enda som var riktigt jobbigt var att jag precis lärt mig förstå Yorshiredialekten bra, så kommer man till Aussie land där de pratar helt annorlunda. Tänkte att jag har ju snackat Engelska i fyra månader så jag skulle komma ner och visa päronen mina vassa samtalsskills. Det gick dåligt.

En obligatorisk kängurubild

En obligatorisk kängurubild

 

Här tittar jag och syrran ner  för ett stup

Här tittar jag och syrran ner för ett stup

 

Tentavecka

Under perioden 11-22 januari är det tentaveckor, och känslan av ångest är påtaglig. Att hitta platser att plugga på under terminen är lika lätt som att träffa marken med en boll men nu är det nästan omöjligt. Lika glad för det är jag, till skillnad från många av mina vänner har jag bara två tentor att plugga till,  så stressen har inte kommit till mig än. Detta är dock på gott och ont, jag har extremt svår att motivera mig själv till att plugga om jag inte har saker hägnade över mig, vilket leder till att jag mest går runt och lallar. Men jag sover gott om natten och kan med gott samvete gå ut och ta en öl ikväll, kul!

Ny lägenhet

Mina senaste tre terminer i Lund har jag bott i korridor, vilket är en unik upplevelse som jag rekommenderar alla studenter att prova på. Det är något speciellt med att flytta in med 10 personer du inte känner och under bara en veckas tid bli bundis med allihopa. Läskigt i början och kul i längden. Men precis som många andra tycker, räcker det med några terminer av korridorsboende och jag ska nu flytta in i lägenhet istället .Det är kul med miljöombyte och min blivande roomie är också en av mina bästa kompisar. Det kommer bli suveränt!

In a while, crocodile!

Det här inlägget postades i Studentliv. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt