Student- och Skidparadiset Lund

Hej!

Nu börjar våren på riktigt göra sitt intåg i Lund, härligt säger jag. MEN, som den sanna vinterälskaren jag är måste vi faktiskt säga hejdå till vintern på riktigt, ge den ett värdigt avslut liksom. Så här kommer inlägget ni aldrig trodde att ni skulle läsa. Inlägget jag aldrig trodde att jag skulle skriva (på en blogg om handlar om Lunds universitet);

Susanne testar skidåkningen i Lund (med omnejd)
Just det, ni läste rätt. Jag har under vintern hunnit med att testa ett par områden vad gäller längdskidåkning. Ni vet argumentet om att man inte ska flytta till Lund för där finns ingen vinter och det går inte att åka skidor? Bara GLÖM det argumentet på en gång. Nu finns det inga undanflykter kvar kära vintervänner, alla kan flytta till Lund.

Så, här kommer då utvärderingen:

Stadsparken i Lund
Nära och bra, man behöver inte ens lämna staden. Det här med skidspår i Stadsparken, som var nytt för i år tack vare en nyinköpt snökanon, blev stor succé och det anordnades till och med en skidtävling med deltagare från hela södra Sverige.
Det rekommenderas bra musik i öronen om man är personen som lätt bli lite rastlös, spåret var 200 meter, sen fick man snällt vända och åka 200 meter tillbaka till startplatsen.  För att få ihop några kilometer där krävdes både pannben och ett bra humör 😉

Bild från skidtävlingen i Stadsparken.

Åkern utanför mitt hus, norra Lund
Så himla praktiskt. Tar på mej pjäxorna i hallen och kan gå rakt ut på åkern precis bredvid hyreshuset där jag bor. Har man tur (vilket har hänt) har någon åkt innan och spårat upp. Tack för det. Om inte så skickar jag ut min kära pojkvän först så får han spåra åt mej. Mycket platt jordbruksmark här i Skåne har sina fördelar, håller man ytterkant på åkern får man ihop över 3 km utan att åka samma sträcka 2 gånger.  Det ni!!

Lyxigt att ha det här utanför dörren.

Romelåsen
Ca 3 mil sydost om Lund ligger Romelåsens golfbana där det brukar spåras om vintern om snöläget tillåter. Som kanske framgår av ena bilden nedan valde vi kanske inte bästa dagen rent snömässigt (men vädret var kanon!!), men roligt var det. Stackars skidor kanske ni tänker men nejdå, jag har ju såklart ett par Skåneskidor. Ett par skidor som helt enkelt får tåla vissa inslag av lera, sten, asfalt och åkermark (TIPS: Skåneskidor kan man utan större problem hitta på Blocket för en billig peng). Mina finskidor spar jag till resorna till fjällen.

Del av banan som låg i skuggan vs del av banan som låg i solen. Tur man har Skåneskidor.

Satserup
Har man möjlighet att ta sig snäppet längre finns fina Satserup ca 45 km nordost om Lund. Mitt i ingenstans låg superfina skidspår och dessutom en runda med eljus, lyx! Helt magiskt fint en vinterkväll i februari.

Underbar vinterkväll i Satserup.

 

Sådär. Nu har ni inga ursäkter kvar för att inte flytta till Lund. Det går ju till och med att åka skidor här.

Då känner jag att jag kan lägga vintern bakom mej med gott samvete. Nu välkomnar vi våren med öppna armar.

//Susanne

Det här inlägget postades i Studentliv, Tema: vardag i bilder, Utflykter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt