Spexhelg och dyl

Hejhejhej!

Det snöade i måndags. Vad hände där? Men lika glad för det är jag, men gladast är nog vinterklädsförsäljarna. Dessutom finns det inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Men jag tror fortfarande man kan få lite färg om man sitter i solen, Lund ligger ju trots allt i södra Sverige. Så se till att använda solkräm, då kommer man se ut att vara 49 när man egentligen är 50.

Eftersom Lundaspexarna har sin föreställningshelg denna vecka tänkte jag, som gammal spexare, förklara vad spex är. Om du redan vet, fortsätt med nästa stycke. Själva spexet är en föreställning med teater blandat med song, framfört av folk som är riktigt duktiga. Det är ungefär 100 som jobbar med spexet, varav endast typ 20 är på scen. Så om du är musikalisk obegåvad, som mig, fear not! Det finns plats för dig också! Det spelar ingen roll om du är tjock, smal, fin eller ful! Den enda regeln är att du ska ha så jädra kul! Och kul, det kommer du att ha. I en månad jobbar du tätt inpå de andra spexarna för att sätta upp en hejdundrande show samtidigt som man skaffar många nya och fina vänner.

Men det är inte bara fun and games. Kolla på bilden, så kan det se ut när man pluggar. Men det är helt okej, man pluggar ju trots allt något man är intresserad av. Men i ett sånt “tyst rum” brukar jag aldrig plugga, jag gillar att vara ineffektiv när jag pluggar. Sitter i skolan någon timme extra, så slipper man hålla fullt fokus hela tiden. Det finns något för alla helt enkelt!

Ett av många tysta rum

Ett av många tysta rum

Jag var i Stockholm i helgen, där käkade jag en falafelrulle för 85 kr. Det var helt okej och jag var absolut inte missnöjd. Men här i Lund kostar falafel typ 30kr och är lika gott. Kan ni tänkta er? Det spelar ingen roll att man endast lever på CSN, man kan gå ut och käka lyxmat för 30 spänn! man måste älska Lund. Lund är rätt bra anpassat efter studenter, så vad du än vill göra går det att komma undan billigt, allt från öl på krogen till att ta jägarexamen.

Här sitter en trött Johannes, men jag blev piggare av falafel

Här sitter en trött Johannes, men jag blev piggare av falafel

För övrigt är det Valborg i helgen. Det kommer bli askul, håll utkik på våra andra sociala medier som Snapchat och Instagram. Det utlovas fina bilder och goda skratt!

Instagram: lunduniversity

Snapchat: Lundastudent

Puss och kram!

Det här inlägget postades i Studentliv. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt