SOMMARLOV – men också sommarjobb!

Hej allesammans!

Känns helt ofattbart att det gått en månad sedan sista dagarna i skolan. Istället för att närvara på föreläsningar, gå på seminarier och skriva tentor har man istället bytt bort det mer teoretiska mot sommarjobb och praktiska saker. Efter 6 månaders intensivt studerande har det skett en temporär omväxling i ens liv som inte alls berör studierna.

Vad jag särskilt uppskattar med att jobba istället är att man har inga som helst “måsten” efteråt. Rutiner förändras och dagarna ser mer eller mindre likadana ut, vilket skiljer sig väldigt mycket om man jämför med pluggandet eftersom varje dag är aldrig den andra riktigt lik – vilket jag också uppskattar.

Jag har sommarjobbat sedan jag var 16 år och har arbetat med en väldigt massa olika saker. Det har varit alltifrån receptionist, vaktmästare och trädgårdsarbetare. Det har varit mycket utomhusarbete vilket inte alltid varit så kul när den svenska sommaren sviker en. Men dagarna då solen bjuder till har det varit helt fantastiskt att arbeta utomhus. Efter jag gick ut gymnasiet började jag jobba på Postnord, där jag även har sommarjobbat de två senaste somrarna. Det kanske inte är det mest glamourösa arbetet men jag, som älskar att köra bil, tycker att det är helt perfekt jobb. Fysiskt krävande och stress är väl det som utmärker jobbet främst – men som en vis person en gång sa så ger övning färdighet.

Jobba jobba jobba!

Men sommarlov handlar inte enbart om att jobba. Det handlar om att ladda batterierna inför nästa termin. Att njuta av att göra alla de sakerna som man inte riktigt hinner med annars. Resa och upptäcka nya saker. Koppla av och glädjas av allt som livet ger en.

Mallis erbjuder goda möjligheter till sol och bad!

Jag har redan hunnit med en vända till Mallis och ska även om en månad till Kroatien. Just nu avnjuter jag några dagars ledighet i Falsterbo. Varit och spelat golf och ätit god lunch och ikväll blir det grill om vädret så tillåter. De har ju varnat för storm och oväder men det passar ju perfekt nu när man fått många serietips.

Passa på av att njuta av sommaren och jobba definitivt inte ihjäl er!

Allt gott!

Adam

Om adamn

Hej allesammans! Mitt namn är Adam och jag är 21, snart 22 år gammal. Jag pluggar idag det oerhört intressanta programmet Pol.kand, som är en förkortning på Politicies Kandidatprogram för att klargöra det. Just nu inne på 3:e terminen och pluggar företagsekonomi. Förutom att studera gillar jag också att hänga med vänner, se på fotboll och diverse tv-serier och massa annat skoj! Ska bli kul att börja skriva på bloggen och dela med mig av min vardag, och har ni frågor rörande utbildningen så tveka inte att höra av er! Vi ses och hörs, ciao!
Det här inlägget postades i Jobb och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt